Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams set-7
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams             
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). ________ are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
    a)   Phishing trips
    b)   Computer viruses
    c)   Special function cards
    d)   Scanners
    e)   Keyboards


    2). An example of a processing device would be ________.
    a)   A magnetic ink reader
    b)   A tablet PC
    c)   Special function cards
    d)   Scanners
    e)   Keyboards


    3). Which layers of the OSI model are included in the lower layers?
    a)   Application, Session, Presentation
    b)   Physical, Transport, Data Link, Network
    c)   Data link, Physical, Network
    d)   Session, Data Link, Physical
    e)   None of these


    4). The term “hypertext” means
    a)   Non-sequential writing
    b)   Hypermedia
    c)   Blinking text
    d)   Text with heavy formatting
    e)   None of these


    5). You receive an e-mail message that informs you that a terrible virus has been unleashed on the Internet and that you should warn all the people in your Address Book. Which of the following have you most likely encountered?
    a)   A virus hoax
    b)   A filter
    c)   spam
    d)   A virus
    e)   A worm


    6). The general term “peripheral equipment” is used for _________.
    a)   Any device that is attached to a computer system
    b)   Large-scale computer systems
    c)   A program collection
    d)   Other office equipment not associated with a desktop computer
    e)   None of these


    7). If a memory chip is volatile, it will ______.
    a)   Explode if exposed to high temperatures
    b)   Lose its contents if current is turned off
    c)   Be used for data storage only
    d)   Be used to both read and write data
    e)   None of these


    8). _________ is the process of finding errors in software code.
    a)   Compiling
    b)   Assembling
    c)   Interpreting
    d)   Debugging
    e)   None of these


    9). Which of these is a point-and-draw device?
    a)   Mouse
    b)   Scanner
    c)   Printer
    d)   CD-ROM
    e)   Keyboard


    10). The letter and number of the intersecting column and row is the _________.
    a)   Cell location
    b)   Cell position
    c)   Cell address
    d)   Cell coordinates
    e)   Cell contents

    Answers:                         
    1). a) 2). b) 3). b) 4). a) 5). d) 6). a) 7). b) 8). d) 9). a) 10). c)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: