Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-9

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-9
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-9:             
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).OCR stands for
    a)   Optical Character Recognition
    b)   Optical CPU Recognition
    c)   Optimal Character Rendering
    d)   Other Character Restoration
    e)   None of these


    2).If a new device is attached to a computer, such as a printer or scanner, its _____ must be installed before the device can be used.
    a)   Buffer
    b)   Driver
    c)   pager
    d)   server
    e)   None of these


    3).The software that allows users to surf the Internet is called a/an
    a)   Search engine
    b)   Internet Service provider(ISP)
    c)   Multimedia application
    d)   Browser
    e)   None of these


    4).You organize files by storing them in
    a)   Archives
    b)   Folders
    c)   Indexes
    d)   Lists
    e)   None of these


    5).The operating system determines the manner in which all of the following occur expect
    a)   User creating of a document
    b)   User interaction with the processor
    c)   Printer output
    d)   Data displayed on the monitor
    e)   None of these


    6).What is the easiest way to change the phrase “revenue, profits, gross margin” to read “revenues, profits, and gross margin”?
    a)   Use the insert model, position the cursor before the g in gross, then type the word followed by a space
    b)   Use the insert mode, position the cursor after the g in gross, then type the word followed by a space
    c)   Use the over type mode, position the cursor before the g in gross, then type the word followed by a space
    d)   Use the over type mode, position the cursor after the g in gross, then type the word followed by a space
    e)   None of these


    7).A program, either talk or music, that is made available in digital format for automatic download over the internet is called a
    a)   Wiki
    b)   Broadcast
    c)   Vodcast
    d)   Blog
    e)   Podcast


    8).Which of the following must be contained in a URL?
    a)   A protocol identifier
    b)   The letters www
    c)   The unique registered domain name
    d)   www. And the unique registered domain name
    e)   A protocol identifier, www. and the unique registered domain name


    9).Video processors consists of _____ and _____, which store and process images.
    a)   CPU and VGA
    b)   CPU and memory
    c)   VGA and memory
    d)   VGI and DVI
    e)   None of these


    10).____ are words that a programming language has set aside for its own use.
    a)   Control words
    b)   Control structures
    c)   Reserved words
    d)   Reserved keys
    e)   None of these


    Answer:
    1) a)  2) b)  3) d)  4) b)  5) b)  6) a)  7) e)  8) d)  9) d)  10) c)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews