Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exam 2015 Set-20

Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exam
Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exam 2015 Set-20:
The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).Which of the below mouse technique is used to access the properties of an object?
a)   Shift-clicking
b)   Pulling
c)   Right-clicking
d)   Dragging
e)   None of these


2).Which of the following displays the contents of the active cell in Excel?
a)   Name box
b)   Row Headings
c)   Formula bar
d)   Task pane
e)   None of these


3).____________ enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.
a)   Esc key
b)   Pop-up helper
c)   Tab box
d)   Tab row
e)   Address bar


4).Any letter, number of symbol found on the keyboard that you can type into the computer is a/an _________.
a)   nimble
b)   character
c)   type
d)   font
e)   output


5).Which of the following lets you leave a screen or program?
a)   Option
b)   Text
c)   Exit
d)   Boot
e)   None of these


6).To change the written work which is already done, _______ options is used.
a)   File
b)   Cut
c)   Edit
d)   Close
e)   None of these


7).______________ is a key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen.
a)   Enter
b)   Shift
c)   Esc
d)   Backspace
e)   Spacebar


8).____________ is used to insert the clipboard content into a document.
a)   Save
b)   Sticky key
c)   Paste
d)   View
e)   None of these


9).Which of the following is a command to get a file you worked on from the memory where it was stored?
a)   Edit
b)   Save as
c)   Format
d)   Open
e)   None of these


10)._____________ is used to translate a program written assembly language to machine language.
a)   Firewall
b)   Compiler
c)   Assembler
d)   Interpreter
e)   None of these

Answers:                                 
1). c)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c) 6). c)     7). d)   8). c)   9). d)   10). c)

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests