Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-24

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-24
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-24:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).To insert a copy of the clipboard contents, _____________ whatever was last cut or copied at the insertion point.
    a)   paste
    b)   stick in
    c)   fit in
    d)   push in
    e)   None of these


    2).The command used to remove text or graphics from a documents. (The information is then stored on a clipboard so you can paste it):
    a)   chop
    b)   cut
    c)   clip
    d)   cart away
    e)   None of these


    3).A group of 8 bits is known as a _________.
    a)   byte
    b)   kilobyte
    c)   binary digit
    d)   megabit
    e)   None of these


    4).The hardware device commonly referred to as the “brain” of the computer is___________.
    a)   RAM chip
    b)   Data input
    c)   CPU
    d)   Secondary storage
    e)   None of these


    5).A computer cannot “boot” if it does not have the______.
    a)   Compiler
    b)   Loader
    c)   Operating System
    d)   Assemble
    e)   None of these


    6).A computer that takes what has been typed into the computer and can be seen on the screen and sends it to the printer for output on paper is called ___________.
    a)   print
    b)   return
    c)   jump
    d)   attention
    e)   None of these


    7).The most common storage device for the personal computer is __________.
    a)   Floppy disk
    b)   USB thumb drive
    c)   Zip disk
    d)   Hard disk drive
    e)   Pen drive


    8).Which device uses a hand-held operating system?
    a)   A PDA
    b)   A personal computer
    c)   A laptop
    d)   A mainframe
    e)   None of these


    9).To print an individual item in a file immediately use __________.
    a)   SHIFT+P
    b)   CTRL+P
    c)   ALT+P
    d)   ESC+P
    e)   None of these


    10).The ability to find an individual item in a file immediately is called ___________.
    a)   File allocation table
    b)   directory
    c)   sequential access
    d)   direct access
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). a)   4). c)   5). c)   6). a)   7). d)   8). a)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews