Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-26

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-26
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-26:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Passwords enables users to_________.
    a)   Get into the system quickly
    b)   Make efficient use of time
    c)   Retain confidentiality of files
    d)   Simplify file structures
    e)   None of these


    2).When sending an e-mail, the ________ line describes the contents of the message.
    a)   subject
    b)   to
    c)   contents
    d)   cc
    e)   None of these


    3).When we run a program in HTML coding,___________ is used as back –end and _________ works as front-end.
    a)   Notepad, Internet, Explorer
    b)   Notepad,MSN,Messenger
    c)   MS-Word, Internet Explorer
    d)   Both 1 and 2
    e)   None of these


    4).In DOS, the “Label” command is used to ____________.
    a)   Display the label of disk
    b)   Change the label of disk
    c)   Remove the label of disk
    d)   Both 1) and 2)
    e)   None of these


    5).A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computer is a ____________.
    a)   Supercomputer
    b)   minicomputer
    c)   laptop
    d)   server
    e)   None of these


    6).A Website’s main page is called its___________.
    a)   Home page
    b)   Browser page
    c)   Search Page
    d)   Bookmark
    e)   None of these


    7).For creating a document, you use____________ command at File Menu.
    a)   Open
    b)   Close
    c)   New
    d)   Save
    e)   None of these


    8).With a CD you can___________.
    a)   Read
    b)   Write
    c)   Read and Write
    d)   Either Read or Write
    e)   None of these


    9).The speed of clock frequency of a micro-processor is measured in ________
    a)   Hertz
    b)   baud rate
    c)   CPS
    d)   bits
    e)   bytes


    10). which of the following is the costliest?
    a)   Server
    b)   Notebook computer
    c)   Personal computer
    d)   Laptop computer
    e)   Main frame computer

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). a)   4). b)   5). d)   6). a)   7). c)   8). c)   9). a)   10). e)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews