Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-27

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-27
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-27:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).When you insert an Excel file into a Word document, the data are_______.
    a)   Linked
    b)   Placed in a word table
    c)   Embedded
    d)   Hyperlinked
    e)   None of these


    2).Which of the following structures involves repeating a sequence until a certain condition remains true?
    a)   Loop
    b)   Sequence
    c)   Conditional
    d)   Selection
    e)   None of these


    3).Eliminating errors in a program is also called________.
    a)   Debugging
    b)   Modifying
    c)   Coding
    d)   Clarifying
    e)   None of these


    4).In which of the following topologies, one main cable is used to which all nodes are directly connected?
    a)   Bus
    b)   Star
    c)   Mesh
    d)   Ring
    e)   None of these


    5).A ________ is a program that visits Web sites and reads their pages and other information in order to create entries for a search engine index.
    a)   Filter
    b)   Cookie
    c)   Extensions
    d)   Spider
    e)   None of these


    6).You can copy files to your computer from specially configured servers on the Internet using file transfer utility software. This process is called__________.
    a)   Downloading
    b)   Browsing
    c)   Surfing
    d)   Downsizing
    e)   None of these


    7).Tim Berners-Lee celebrated his birthday on 8th June. He is associated with which of the following important discoveries in the field of computer?
    a)   Mouse
    b)   USD
    c)   World Wide Web
    d)   Browser
    e)   None of these


    8).A Search Tool that uses another search engine’s data to produce their own results from the Internet is called __________.
    a)   Microsearch engine
    b)   Metasearch engine
    c)   Betasearch engine
    d)   Mastersearch engine
    e)   None of these


    9).Any data or instruction entered into the memory of a computer is called________.
    a)   Output
    b)   Input
    c)   Storage
    d)   Process
    e)   None of these


    10).What will happen if you right-click on the desktop itself?
    a)   All the open application will be closed
    b)   All the open application will be minimized
    c)   The control panel will open
    d)   Display properties dialogue box will open
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). a)   4). a)   5). d)   6). a)   7). c)   8). b)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    Online Mock Tests 2019: