Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-28

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-28
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-28:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). Which key combination will you opt for to align the line or selected text to the centre of the screen in MS Word?
    a)   Ctrl +E
    b)   Ctrl +P
    c)   Ctrl +S
    d)   Ctrl +H
    e)   None of these


    2). All formulas in Excel start with
    a)   %
    b)   #
    c)   =
    d)   &
    e)   None of these


    3). Which of the following is not a valid version of MS Office?
    a)   Office XP
    b)   Office Vista
    c)   Office 2007
    d)   Office 2010
    e)   None of these


    4). What happens when you press F12 key in MS Word?
    a)   Save As dialog box opens
    b)   A new file opens
    c)   Find and Replace dialog box opens
    d)   Close dialog box opens
    e)   None of these


    5). Which of the following are the components of the central processing unit (CPU) of a computer?
    a)   Control Unit, IC, USB
    b)   Arithmetic Logic Unit, IC, BIOS
    c)   Arithmetic Logic Unit, Control Unit
    d)   Control Unit, BIOS, IC
    e)   None of these


    6). RAM is the most common type of memory found in computers. It is located on
    a)   External memory
    b)   Motherboard
    c)   CPU
    d)   Hard disk
    e)   None of these


    7). The acronym URL stands for
    a)   Uniform Resource Link
    b)   Universal Resource Locator
    c)   Uniform Registered Link
    d)   Uniform Resource Locator
    e)   None of these


    8). Which of the following is correct about assembly language?
    a)   It is a high-level language.
    b)   It is a low-level language.
    c)   It is a machine language.
    d)   It is a third-generation language.
    e)   None of these


    9). Which of the following is a family of wide-area technologies that are used to transmit digital data over telephone lines?
    a)   Digital subscriber line
    b)   Optical fibre
    c)   TI
    d)   ICS
    e)   None of these


    10). Bluetooth is a wireless technology standard for exchanging data over short distances. It was invented in 1994 by telecom vendor
    a)   Ericsson
    b)   IBM
    c)   Sony
    d)   HP
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). b)   9). a)   10). a)
    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    Online Mock Tests 2019: