Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-1

    Important Computer Questions
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-1:
    List of Important Computer Questions for upcoming IBPS/ SBI/ PO/ Clerk Exams were given below. Candidates those who are preparing for these exams can make use these questions.

    1).’Laptop’ means?
    a)   A computer having voice recognition system
    b)   Computers used in Clinical Laboratories
    c)   A computer manufactured by Compaq
    d)   Lightweight Computers, small enough to fit in a small suitcase
    e)   None of these


    2).Who developed the basic architecture of computer?
    a)   John Von Neumann
    b)   Blaise Pascal
    c)   Gorden Moore
    d)   Charles Babbage
    e)   None of these


    3).Expansion of CPU is?
    a)   Central Processing Unit
    b)   Central Printing Unit
    c)   Central Peripheral Unit
    d)   Central Process Unit
    e)   None of these


    4).Which among the following statements is incorrect on MS-DOS?
    a)   MS-DOS is made up of external and internal commands
    b)   MS-DOS is a windows driven operating system
    c)   MS-DOS is a command driven operating system
    d)   MS-DOS exhibits a system prompt which is normally represented asC:/>
    e)   None of these


    5).Which of the following is not a usual file extension in DOS?
    a)   .class
    b)   .BAT
    c)   .O
    d)   .EXE
    e)   None of these


    6).Which among the following is not a part of a standard office suit?
    a)   File Manager
    b)   Word Processor
    c)   Image Editor
    d)   Database
    e)   None of these


    7).Which word is used to describe the act of correcting something?
                     a)  Correcting
                     b)  Erase
                     c)  Edit
                     d)  Whiteout
                     e)  None of these


    8).The formulas in Excel are made up of?
    a)   Arithmetical operators and functions
    b)   Only symbols
    c)   Only functions
    d)   Only arithmetic operators
    e)   None of these

    9).How many action button are there in PowerPoint?
    a)   16
    b)   15
    c)   12
    d)   18
    e)   None of these


    10). __________ voucher is used to make the entry of sales return?
    a)   Credit Note
    b)   Credit and Debit
    c)   Debit Note
    d)   Payment Voucher
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). c)   8). a)   9). b)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos