Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-21

    Important Computer Questions
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-21:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Computer Software can be defined as__________.
    a)   The interaction between the computer and its database
    b)   The instructions that tell the computer what to do.
    c)   An interface between the computer and the network.
    d)   The computer and its associated equipment
    e)   Computer components that act to accomplish a goal


    2).When speaking of computer input and output, input refers to ___________.
    a)   Retrieval of data of information than has been entered into the computer
    b)   Any data processing that occurs from new data input into computer
    c)   Data or information that has been entered into the computer
    d)   The transmission of data that has been entered into the computer
    e)   Both 3) and 4)


    3).Network routing information distributed among routers is stored in which of the following?
    a)   NVRAM
    b)   Route table
    c)   Metric table
    d)   Flash memory
    e)   Route memory


    4).If the destination did not receive a segment, how will the TCP host to resend the information?
    a)   The destination host will send a YACK message back to the sending host
    b)   The ACK received will include the segment number that was not received
    c)   The ACK received will not include the segment number that was not received
    d)   The sending host will send a PACK to verify segment receipt
    e)   None of these


    5).The process of writing out computer instructions is known as___________.
    a)   executing
    b)   compiling
    c)   assembling
    d)   coding
    e)   None of these


    6).A Web site address is a unique name that identifies a specific ________on Web.
    a)   Web Site
    b)   Web browser
    c)   PDA
    d)   Link
    e)   None of these


    7).You can __________ a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
    a)   refine
    b)   slowdown
    c)   load
    d)   query
    e)   expand


    8).The contents of ________ are lost when the computer turns off.
    a)   output
    b)   input
    c)   storage
    d)   volatile memory
    e)   None of these


    9).The process of computer receiving information from a server on the Internet is known as ___________.
    a)   pushing
    b)   transferring
    c)   downloading
    d)   pulling
    e)   None of these


    10).When sending an e-mail, the ________line describes the contents of the message.
    a)   subject
    b)   cc
    c)   contents
    d)   to
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). e)   4). b)   5). d)   6). d)   7). a)   8). d)   9). c)   10). a)

    / 5. Reviews