Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-22

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-22
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-22:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Forms that are used to organize business data into rows and columns are ___________.
    a)   registers
    b)   sheet-spreads
    c)   transaction sheets
    d)   business forms
    e)   spreadsheets


    2).In PowerPoint, the Header& Footer button can be found on the Insert tab in _____________ group.
    a)   Object group
    b)   Illustrations group
    c)   Text group
    d)   Tables group
    e)   None of these


    3).Word processing, spreadsheet and photo-editing are examples of __________.
    a)   Application software
    b)   Platform software
    c)   Operating system
    d)   Operating system software
    e)   None of these


    4).If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a __________.
    a)   repeater
    b)   gateway
    c)   router
    d)   switch
    e)   None of these


    5).The _______ shows all the Web sites and pages that you have visited over a period of time.
    a)   toolbar
    b)   taskbar
    c)   history list
    d)   status bar
    e)   None of these


    6).Which of the following step is taken first in designing a programme?
    a)   Input design
    b)   Task analysis
    c)   Data validation
    d)   Problem identification
    e)   None of these


    7).The word-processing task associated with changing the appearance of documents is ________.
    a)   Editing
    b)   Formatting
    c)   Storing
    d)   Writing
    e)   None of these


    8).In order to save an existing document with a different name you need to________.
    a)   Copy and paste the original document to a new document and then save
    b)   Use the Save As command
    c)   Retype the document and give it a different name
    d)   Use Windows Explorer to copy the document to a different location and then rename it
    e)   None of these


    9).A Field is a related group of________.
    a)   Files
    b)   Cables
    c)   Characters
    d)   Records
    e)   None of these


    10).To restart the computer _____________ key button is used.
    a)   Ctrl+Alt+Del
    b)   Del+Ctrl
    c)   Backspaca+Ctrl
    d)   Reset
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). e)   2). c)   3). a)   4). a)   5). c)   6). d)   7). b)   8). b)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: