Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-23

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-23:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Editing a document consists of reading through the document you’ve created, then____________.
    a)   Correcting your errors
    b)   Printing it
    c)   Saving it
    d)   Deleting it
    e)   None of these


    2).The Internet allows you to________.
    a)   Send electronic mail
    b)   View web pages
    c)   Connect to servers all around the world
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).What type of device is a computer printer?
    a)   Input
    b)   Output/Input
    c)   Software
    d)   Storage
    e)   Output


    4).What is the biggest number you can get with 8 bits?
    a)   256
    b)   128
    c)   1000
    d)   255
    e)   1024


    5).The disks store information in___________.
    a)   Tables
    b)   Rows and Columns
    c)   Blocks
    d)   Tracks and sectors
    e)   All of these


    6).Which file(s) can be executed without mentioning its extension name?
    a)   .exe
    b)   .bat
    c)   .com
    d)   .app
    e)   All of these


    7).In order to create column data in World you need to ____________.
    a)   Tab consecutively until your cursor reaches the desired place
    b)   Set tabs or use the Table menu
    c)   Use Excel
    d)   Press the space bar until your cursor reaches the desired place
    e)   None of these


    8).When the computer is switched on, the booting process performs the _________.
    a)   Integrity Test
    b)   Power-On-Self-Test
    c)   Correct Functioning Test
    d)   Reliability Test
    e)   Shut-down


    9).Specialized programs that assist users in locating information on the Web are called
    ______________.
    a)   Information engines
    b)   Locator engines
    c)   Web browsers
    d)   Resource locators
    e)   Search engines


    10).Compiling creates a (n) ___________.
    a)   Error-free program
    b)   Program specification
    c)   subroutine
    d)   algorithm
    e)   executable program

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). e)   4). d)   5). d)   6). e)   7). b)   8). b)   9). e)   10). e)
    Online Mock Tests 2019: