Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-25

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-25
    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-25:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Use the _______________ to choose a slide layout.
    a)   Quick Styles gallery
    b)   Format gallery
    c)   Layout gallery
    d)   Layout collection
    e)   None of these


    2).A saved document is referred to as a _________.
    a)   file
    b)   word
    c)   folder
    d)   project
    e)   None of these


    3).Computers connected to a LAN (Local Area Network) can ___________
    a)   Run faster
    b)   Go online
    c)   Share information and or share peripheral equipment
    d)   E-mail
    e)   None of these


    4).A CD-RW disk
    a)   Has a faster access than an internal disk
    b)   Is a form of optical disk, so it can only be written once
    c)   holds less data than a floppy disk
    d)   Can be erased and rewritten
    e)   None of these


    5)._______________, a printed information, exists in real sense and is a more permanent form of out put than the output existing on display device.
    a)   Soft copy
    b)   Carbon copy
    c)   Hard copy
    d)   Desk copy
    e)   None of these


    6).Excel stores its document in the form of files which are called__________.
    a)   Worksheets
    b)   Workbooks
    c)   Notebooks
    d)   Excel sheets
    e)   None of these


    7).Which of the following is not true about passwords?
    a)   A Password should be a combination of mixed case of alphanumeric characters.
    b)   Password should be a maximum 6 characters in length.
    c)   A password that can be memorized easily should be used, so that it need not be noted down.
    d)   A password that can be typed quickly without much effort should be used.
    e)   None of these


    8).A(n) _____________ contains commands that can be selected.
    a)   pointer
    b)   menu
    c)   icon
    d)   button
    e)   None of these


    9).The blinking symbol on the computer screen is called ____________.
    a)   mouse
    b)   logo
    c)   hand
    d)   palm
    e)   cursor


    10).When cutting and pasting, the item cut is temporarily stored in _________.
    a)   ROM
    b)   Had drive
    c)   Diskette
    d)   Dashboard
    e)   Clipboard


    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). c)   4). d)   5). c)   6). b)   7). b)   8). b)   9). e)   10). e)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews