Important Computer Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-37

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-37
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-37:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).What is Web Casting?
    a)   Casting a Mobile TV Star in a role on the web
    b)   Transmitting the video and audio on the Internet
    c)   Playing of Music on the Internet
    d)   Searching on the Web
    e)   None of these


    2).The data command at the DOS prompt enables you to ________.
    a)   View the data and time
    b)   Change the data
    c)   Change the data and time
    d)   Change the day only
    e)   None of these


    3).What are batch files in relation to computer?
    a)   They begin with the letter BAT
    b)   They help you to keep files in batches
    c)   They help you to keep directories in batches
    d)   They help you to club a group of statements and run them one after together
    e)   None of these


    4).When you delete files in windows operating system, they are _________.
    a)   Deleted permanently
    b)   Put in recycle bin
    c)   Wiped thoroughly so that nobody is able to recover the file back
    d)   Delete permanently and also wiped clean
    e)   None of these


    5).The part of Computer system containing the circuitry that does the addition, subtraction, multiplication, division and comparison is called _______.
    a)   Arithmetic and Logical Unit
    b)   Memory
    c)   CPU
    d)   Control Unit
    e)   None of these


    6).The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called __________.
    a)   Hypertext
    b)   LAN
    c)   Web
    d)   Internet
    e)   None of these


    7).The Property that, when classes are arranged in a hierarchy, each class assumes the attributes and methods of its ancestors is ________.
    a)   Encapsulation
    b)   Inheritance
    c)   Generalization
    d)   Information hiding
    e)   None of these


    8).The software component of an expert system that draws conclusions is the ________.
    a)   Model base
    b)   User Interface
    c)   Inference engine
    d)   Data base
    e)   None of these


    9).The attributes and methods for each object are stored in __________.
    a)   An object instance
    b)   An assembly structure
    c)   An object connection
    d)   An object repository
    e)   None of these


    10).An E-R diagram is a graphic method of presenting __________.
    a)   Entity classes and their relationships to primary keys
    b)   Primary keys and their relationships to instances
    c)   Entity classes and their relationships
    d)   Primary keys and their relationships to the system

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). b)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: