Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-33

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-33
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-33:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


     1).A(n) ________ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.
    a)   digital
    b)   analog
    c)   classic
    d)   film
    e)   None of these


    2)._____ makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
    a)   E-world
    b)   E-commerce
    c)   E-spend
    d)   E-business
    e)   None of these


    3).Compatibility in regard to computer refers to
    a)   The software doing the right job for the user
    b)   Their being versatile enough to handle the job
    c)   The software being able to run on the computer
    d)   Software running with other previously installed software
    e)   None of these


    4). How is it possible that both programs and data can be stored on the same floppy disk?
    a)   A floppy disk has two sides – one for data and one for programs.
    b)   Programs and data are both software, and both can be stored on any memory device.
    c)   A floppy disk has to be formatted for one or the other.
    d)   Floppy disks can only store data, not programs.
    e)   None of these


    5). Physical security is concerned with protecting computer hardware from human tampering and natural disasters and _______ security is concerned with protecting software from unauthorized tampering or damage.
    a)   Data
    b)   Cyber
    c)   Internet
    d)   Metaphysical
    e)   Publicity


    6).Hackers
    a)   All have the same motive
    b)   Are people who maintain computers
    c)   May legally break into computers as long as they do not do any damage
    d)   Are people who are allergic to computers
    e)   Break into other people’s computers


    7). Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/ information?
    a)   Floppy diskette
    b)   Hard disk
    c)   Permanent disk
    d)   Optical disk
    e)   None of these


    8).Microsoft Office is an example of a
    a)   Closed-source software
    b)   Open- source software
    c)   Horizontal- market software
    d)   Vertical- market software
    e)   compiler


    9). How is power supplied to a low- power USB device?
    a)   Through a power cable
    b)   From an external power supply
    c)   Directly from the computer’s power supply
    d)   Through the USB cable
    e)   None of these


    10). When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?
    a)   The type of drivers that come with the mouse
    b)   The length of the mouse cord
    c)   The type of connector the mouse is equipped with
    d)   The number of buttons the mouse has
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). b)   5). b)   6). e)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)

    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    Online Mock Tests 2019: