Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-34

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-34
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-34:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    1).Which among the following is an input device which moved by the user on a flat surface to causes a pointer on the screen to move accordingly?
    a)   keyboard
    b)   mouse
    c)   barcode reader
    d)   wand reader
    e)   scanner


    2).A barcode reader is an example of a (n) ___________.
    a)   Storage device
    b)   Output device
    c)   Input device
    d)   Printer
    e)   Processing device


    3) From where, you can access the Recycle Bin icon?
    a)   On the desktop
    b)   In the properties dialog box
    c)   On the shortcut menu
    d)   On the hard drive
    e)   None of these


    4).CD-ROM Stands for _________.
    a)   Compactable Data Read Only Memory
    b)   Compact Data Read Only Memory
    c)   Compactable Disk Read Only Memory
    d)   Compact Disk Read Only Memory

    e)   Connected Disk Read Only Memory


    5).Digital camera is a ___________ device.
    a)   Software
    b)   Input
    c)   Storage
    d)   Output
    e)   Input/output


    6).What is meant by Mailing Kst?
    a)   Collection of email addresses
    b)   Collection of folders
    c)   Collections of dates
    d)   Collection of events
    e)   Collections of files


    7).In travelling, which computers are portable and convenient for users?
    a)   minicomputers
    b)   laptops
    c)   file serves
    d)   supercomputers
    e)   None of these


    8).Unsolicited email is also called as___________.
    a)   Usenet
    b)   Newsgroup
    c)   Flaming
    d)   Backbone
    e)   Spam


    9).To save an existing document with a different name, we have to_________.
    a)   Copy and paste the original document to a new document and save
    b)   Use the Save As command
    c)   Retype the document with a different name
    d)   Use Windows Explorer to copy the document to a different location and then rename it
    e)   None of these


    10).which among the following software applications is used for performing numerical and statistical calculations?
    a)   Document processor
    b)   Database
    c)   Graphics package
    d)   Spreadsheet
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). e)   6). a)   7).b)    8). e)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    Online Mock Tests 2019: