Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-36

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-36
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-36:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). Computers process data into information by working exclusively with _______
    a)   multimedia
    b)   words
    c)   characters
    d)   numbers
    e)   None of these

    2). Which of the following memory chip is programmed during the manufacturing process?
    a)   RAM
    b)   ROM
    c)   PROM
    d)   EEPROM
    e)   None of these

    3). The output is _____
    a)   What the processor takes from the user
    b)   What the user gives to the processor
    c)   What the processor gets from the user
    d)   What the processor gives to the user
    e)   None of these

    4). An error is also known as ________.
    a)   bug
    b)   debug
    c)   cursor
    d)   icon
    e)   None of these

    5). The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is called _________.
    a)   multiprogramming
    b)   multitasking
    c)   time-sharing
    d)   multiprocessing
    e)   None of these

    6). The device which helps you communicate with computer is called _______.
    a)   Input device
    b)   Output device
    c)   Software device
    d)   Storage device
    e)   None of these

    7). ______ acts as temporary high speed holding area between the memory and the CPU thereby improving processing capabilities.
    a)   ROM
    b)   RAM
    c)   Temporary memory
    d)   Cache memory
    e)   Flash memory

    8). A document that explains how to use a software program is called ____ manual.
    a)   user
    b)   system
    c)   software
    d)   program
    e)   technical

    9). Press the ____ key to move the insertion point to the first cell in a row in Excel.
    a)   Page Up
    b)   Page Down
    c)   Home
    d)   Tab
    e)   None of these

    10). How many margins are there on a page?
    a)   Two (header and footer)
    b)   Four (top, bottom, right, left)
    c)   Two (landscape and portrait)
    d)   Two(top and bottom)
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: