Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB& PO Exams 2015 Set-29

    Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-29
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB& PO Exams 2015 Set-29:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which year was the world’s first SMS sent?
    a)   1992
    b)   1974
    c)   1965
    d)   1985


    2). Data stored in a computer is often stored in which form?
    a)   Bits
    b)   Decimals
    c)   Alphabets
    d)   None of these


    3). What values can a ‘bit’ have?
    a)   0
    b)   1
    c)   0 or 1
    d)   None of these


    4). Word processing, Spread sheet and Photo editing are examples of_______
    a)   Application software
    b)   System software
    c)   Operating system software
    d)   Platform software


    5). Which of the following is not a connecting device?
    a)   Router
    b)   Hub
    c)   Switch
    d)   All of these


    6). FTP stands for_______
    a)   File Translate Protocol
    b)   File Transit Protocol
    c)   File Typing Protocol
    d)   File Transfer Protocol


    7). Firewall is used in Communication Network/system for protection?
    a)   Unauthorized attack
    b)   Data driven attack
    c)   Fire attack
    d)   Virus attack


    8). Slowest internet connection service is________
    a)   Digital Subscribe Line
    b)   Dial-up Service
    c)   Leased Line
    d)   Cable Modem


    9). Which of the following categories does a mouse belong to?
    a)   Output Devices
    b)   Word Processing Devices
    c)   Presentation Devices
    d)   Input Devices


    10). A program used to perform tasks on a computer is called________
    a)   Software
    b)   Mouse
    c)   Keyboard
    d)   Hardware


    Answers:                                 
    1). a)   2). a)   3). c)   4). a)   5). d)   6). d)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    / 5. Reviews