Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-31

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-31
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-31:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Specialized programs that assist user in location information on the web are called
    a)   Data engines
    b)   Information engines
    c)   Web browsers
    d)   Resource locators
    e)   Search engines


    2). Which one of the following is NOT a computer programming language?
    a)   BASIC
    b)   C++
    c)   JAVA
    d)   COBOL
    e)   MS-Excel


    3). Workbook in MS-Excel is a collection of
    a)   Page Setup
    b)   Charts
    c)   Buttons
    d)   Documents
    e)   Worksheets


    4). Single-word reference to viruses, worms etc is
    a)   harmware
    b)   virus
    c)   phish
    d)   malware
    e)   killer ware


    5). A computer program that converts assembly language into machine language is
    a)   Complicate
    b)   Computer
    c)   Intersection
    d)   Converter
    e)   Assembler


    6). While editing an MS Word document you accidentally losts text. You should then use
    a)   Copy
    b)   Undo
    c)   Insert
    d)   Replace
    e)   Add


    7). HTTP refers to __________.
    a)   Hyper Text Transmission Protocol
    b)   Hyper Text Transfer Protocol
    c)   Home Text Transmission Protocol
    d)   Hyper Text Tie Protocol
    e)   Home Text Transmission Protocol


    8). To move to the bottom of a document, press __________.
    a)   Home Key
    b)   Insert Key
    c)   Ctrl + End
    d)   End Key
    e)   Shift Key


    9). Which of the following uniquely identifies a website?
    a)   ERL
    b)   Domain name
    c)   Computer
    d)   Network
    e)   URL


    10). A directory within a directory is called
    a)   Mini Directory
    b)   Junior Directory
    c)   Part Directory
    d)   Sub Directory
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e)   2). e)   3). e)   4). d)   5). e)   6). b)   7). b)   8). c)   9). e)   10). d)
    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    Online Mock Tests 2019: