Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-32

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-32
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-32:

    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). How many bytes are equal to one kilobyte?
    a)   1000
    b)   1035
    c)   100
    d)   1008
    e)   1024


    2).which is the example of Central Processing Unit?
    a)   Peripheral device
    b)   An output unit
    c)   software
    d)   a program
    e)   hardware


    3).IT stands for?
    a)   Information Technology
    b)   Integrated Technology
    c)   Intelligent Technology
    d)   Interesting Technology
    e)   None of these


    4).which of the following is similar to sending an e-mail?
    a)   Picturing an event
    b)   Narrating a story
    c)   Writing a letter
    d)   Creating a drawing
    e)   None of these


    5).Which command is used to save an existing file with a new name or to a new location?
    a)   Save
    b)   Save and Replace
    c)   Save As
    d)   New File
    e)   None of these


    6).What type of software manages the computer’s processes, functioning as an interface, connecting user, the application software, and the hardware?
    a)   Integrated software
    b)   Utility program
    c)   Translated  program
    d)   Operating system
    e)   None of these


    7).What type of the program that makes the computer easier to use?
    a)   Operating system
    b)   application
    c)   utility
    d)   network
    e)   None of these


    8).What is name of the internet connections which done using Phone line and a modem?
    a)   digital
    b)   dial-up
    c)   broadband
    d)   dish
    e)   None of these


    9).Which is the fastest data transmission speed given below?
    a)   bandwidth
    b)   bps
    c)   gbps
    d)   kbps
    e)   mbps


    10).Which is the major feature of the World Wide Web which makes it simple to
    Learn and use   ?
    a)   Database interface
    b)   Graphical text interface
    c)   Graphical user interface
    d)   Point-to-point protocol
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). e)   2). e)   3). a)   4). c)   5). c)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c) 10). a)

    People Also Visited:

    ·        Important Computer Questions Set-1

    / 5. Reviews