Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB/PO Exams 2015 Set-35

    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-35
    Important Computer Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-35:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming Bank PO/Clerk and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). Another name for a program is_________.
    a)   software
    b)   procedure
    c)   typology
    d)   utilities
    e)   userware


    2). _________ is a communication technology used by some incoming mail servers.
    a)   Telnet
    b)   TCP
    c)   FTP
    d)   GIF
    e)   POP3


    3). The two basis parts of URLs are________
    a)   TCP and IP
    b)   TCP/IP and ISP
    c)   TCP and ftp
    d)   Destination and device
    e)   The protocol and the domain name


    4). The primary purpose of software is to turn data into __________.
    a)   information
    b)   programs
    c)   objects
    d)   charts
    e)   websites


    5).The _______ database is the most widely used database structure.
    a)   hierarchical
    b)   general
    c)   standard
    d)   table
    e)   relational


    6). Mail from unwanted sender can be blocked by ___________.
    a)   not buying anything online so that junk mail sender will not having anything to benefit by
    b)   sending them nasty replies when they send any mail
    c)   using mail filters
    d)   clicking the Unsubscribe link
    e)   e-mailing them and asking to be removed from the list


    7). POP denotes?
    a)   Post Office Program
    b)   Post Office Protocol
    c)   Popular Office Program
    d)   Protocol on Protocol
    e)   Program of Programmer


    8). How many gigabytes are there in a petabyte?
    a)   1000
    b)   .001
    c)   100
    d)   1000000
    e)   5000000


    9). For a browser to connect to other resources, the location or address of the resources must be specified. These addresses are called ___________.
    a)   MSN
    b)   E-mail forms
    c)   packets
    d)   Ids
    e)   URLs


    10). The extensions .gov, .edu, .mil, and .net are called ________.
    a)   Mail to addresses
    b)   Add-ons
    c)   Domain codes
    d)   DNSs
    e)   E-mail targets

    Answers:                                 
    1). a)   2). e)   3). e)   4). a)   5). e)   6). c)   7). b)   8). d)   9). e)   10). d)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: