Important Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2017

Important Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (6th January 2017):

Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for Upcoming Banking exams can use these questions.

1). A New taxi service ‘Shivgramin’ is been launch by _______ government to provide transport to people in rural and semi-urban areas of the state.
a)  Maharashtra    
b)  Kerala   
c)  Gujarat     
d)  Punjab      
e)  Madhya Pradesh


2). 14th Pravasi Bhartiya Divas convention with theme of ‘Role of Diaspora Youth in the Transformation of India’ held in _____ ?
a)  Chennai     
b)  Pune     
c)  Maharashtra   
d)  Bangalore    
e)  New Delhi


3). Under the GST regime  the government has agreed to refund 90% of the duties paid by exporters within a period of ____ days
a)  Seven      
b)  Three      
c)  Ten       
d)  Fifteen        
e)  Thirty


4). Sahara Group has extended its sponsorship contract with indian hockey team till the year ?
a)  2020       
b)  2025     
c)  2025     
d)  2019    
e)  2019


5).‘Shangri-la of the World’ longest bullet train launched by ______  which expanded Country’s high-speed train network to about 20,000 kilometres
a)  Japan    
b)  Germany    
c)  China    
d)  France    
e)  Russia


6). ______ expressway is soon to get high-speed WiFi coverage for arround 94-km by Maharashtra State Road Development Corporation
a)  Nagpur – Chandrapur      
b)  Mumbai-Pune     
c)  Kalyan – Murbad        
d)  Mumbai – Chandrapur        
e)  None


7). Government which recently imposed anti-dumping duty for Bangladesh and Nepal on which product ?
a)  Sugar   
b)  Wheat   
c)  rice     
d)  Jute       
e)  barley


8). __________ is appointed as EU ambassador buy Britain’s PM Theresa May ?
a)  Sir Tim Barrow      
b)  Sir Robin Renwick    
c)  Sir Kim Darroch   
d)  Simon Collins   
e)  Nicholas Hopton        


9). Veteran actor who wins two-time National Award and the Padma Shri award in 1990 who recently passed away at age 66 ______?
a)  Om Puri    
b)  Rasika Joshi     
c)  Nanda    
d)  Sadashiv Amrapurkar        
e)  Ashraf-Ul-Haq


10). World record for largest tennis lesson with 956 kids takes place at SDAT Tennis Stadium in the event of ______ ?
a)  Australian open   
b)  Chennai open   
c)  Singapore open   
d)  French open     
e)  ATP Tour 


11).  Amend on Double Taxation Avoidance Convention protocol got signed between India and ______  countries
a)  Myanmar    
b)  Chile     
c)  Brazil    
d)  Kazakhstan       
e)  Canada


12). ‘Eden Project’ the largest indoor rainforest that cover about 5.5 acres located in which country ?
a)  USA     
b)  China      
c)  UK     
d)  Japan      
e)  Canada  

Answers:

1) A    2) D     3) A      4) E      5) C      6) B     7) D    8) A       9) C      10) B      11) D   12) C


For More Current Affairs GK Quiz- Click Here  
Online Mock Tests 2019: