Important Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2017

Important Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (5th January 2017):

Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for Upcoming Banking exams can use these questions.

1).  Recently Karnataka state got assistance of _______  crore as drought relief from central government
a)  Rs.1224.65       
b)  Rs 1782.44     
c)  Rs.1544.25    
d)  Rs.1745.55   
e)  None


2). Which bank has recently blocked the digital wallet transaction of Paytm, Freecharge, and mobiKwik on temporarly ?
a)  ICICI 
b)  PNB   
c)  SBI  
d)  IOB 
e)  BOM


3) .The name of Gujarat orgin Indian-American, who is recently appointed as Deputy Assistant to the US President by Donald Trump ?
a)  Raj Shah       
b)  Padma Lakshmi     
c)  Alexi Grewal  
d)  Nikki Haley    
e)  Arun N. Netravali


4). A 105 year old Frenchman ________ , has set a record in over-105s category, covering 22 kilometres in one hour
a)  Jan Ullrich  
b)  Greg Lemond 
c)  Binard Hinault   
d)  Robert Marchand   
e)  Der Kaiser


5). Which state CM has recently announced Rs.100 Crore prize for First Noble prize winner from the state ?
a)  Andhra Pradesh   
b)  Karnataka        
c)  odisha       
d)  Kerala       
e)  Manipur


6). Central govt has recently decide to assign 12 Digit Unique to which animal ?
a)  Tiger      
b)  Panda     
c)  Peacock     
d)  Elephant     
e)  Cow


7). Which are the two states in which Elect Voting Machine to be introduced with Candidates photo in it ?
a)  Goa and Kerala   
b)  Manipur and Uttrakand      
c)  Manipur and Goa  
d)  Uttar pradesh and Goa  
e)  Delhi and Goa


8). Tareck El Aissami recently appointed as Vice President of ________ by President Nicolas Maduro of that country.
a)  Kenya    
b)  Switzerland  
c)  Japan   
d)  Venezuela      
e)  Rome  


9). SAFF Women’s C’ship title won by India women’s team  for the 4th time in a row thus the trophy belongs to which sports ?
a)  Football 
b)  Hockey   
c)  Kabbadi     
d)  Tennis  
e)  Volley Ball 


10). The Indian cricketer who recently quits his captaincy in both ODI and T20 Format ?
a)  misbah ul haq   
b)  Ajinkya Rahane       
c)  M S Dhoni    
d)  R. Ashwin   
e)  M. Vijay  

Answer:
1) B     2) C    3) A    4) D    5) A     6) E     7) B    8) D    9) A     10) C


For More Current Affairs GK Quiz- Click Here  
Online Mock Tests 2019: