Important Current Affairs Quiz 2015 Set-3

    Important Current Affairs Quiz 2015 Set-3
    Important Current Affairs Quiz 2015 Set-3:
    Important current Affairs Quiz for the upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 was given here. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to check their knowledge.

    1). Who has been appointed as the President of SoftBank?
    a)   Satya Nadella
    b)   Nikesh Arora
    c)   Mukesh Wazir
    d)   Rajeev Bhatia


    2). India has joined the global pact on exchange of information on financial accounts. In this regards India inked the Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information at which place along with Australia, Canada, Costa Rica, Indonesia and New Zealand, recently?
    a)   Bonn
    b)   Paris
    c)   London
    d)   Italy


    3).India along with which country has finalized two project agreements for joint development of Mobile Electric Hybrid Power Sources and the Next Generation Protective Ensembles?
    a)   France
    b)   Russia
    c)   Germany
    d)   USA


    4).India has lost a case at the World Trade Organization (WTO) recently regarding Indian ban on import of poultry meat, eggs and live pigs from which of the following countries country?
    a)   China
    b)   Brazil
    c)   USA
    d)   Chile


    5).India has signed a MoU with _______ for the development of Vaccines.
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Netherland
    d)   Russia


    6).India and Bangladesh has signed a historic deal recently to settle the 41 years ole land boundary dispute through exchange of territories, removing a major irritant in bilateral ties. Under the agreement India will have an advantage of how much area and how many acres will go to Bangladesh?
    a)   500 acres and 10000 acres
    b)   500 acres and 1000 acres
    c)   1000 acres and 2000 acres
    d)   1000 acres and 1500 acres


    7).Recently, leaders of how many African countries signed a potentially historic-free trade pact on by creating a common market spanning half the continent from Cairo to Cape Town?
    a)   20
    b)   26
    c)   36
    d)   30


    8).According to BP Plc’s Statistical Review of World Energy which country emerged as the world’s biggest oil producer in 2014?
    a)   USA
    b)   Iran
    c)   Saudi Arabia
    d)   Iraq


    9).India-China Yoga College has been inaugurated at Yunnan Minzu University. It is situated at which place_________.
    a)   Kunming
    b)   Mandalaya
    c)   Guiyang
    d)   Myitkyina


    10). What is the name of the first Asian Women who has been elected as the Mayor of the UK?
    a)   Preeti Narang
    b)   Harbhajan Kaur Dheer
    c)   Jitu Desai Verma
    d)   Swati Verma

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). d)   4). c)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Click Here to Subscribe Us Via Email

    Click Here to Follow US on Facebook

    Online Mock Tests 2019: