English Questions (Cloze Test) – New Pattern Day-3

 English Questions (Cloze Test) – New Pattern Day-3 

Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.

 “We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams”

 Directions (1-10): In the passage given below there are 5 blanks, each followed by a word given in bold. Even blank has four alternative words given in options (A),(B),(C) and (D). You have to tell which word will best suit the respective blank. Mark (E) as your answer if the work given in bold after the blank is your answer i.e “No change required”.

Fashion is one of the last decade’s rare economic success stories. Over the period, the industry (1) [grown] 5.5% annually, to now be worth an estimated $2.4 trillion. Yet, 2016 was one of the industry’s (2) [more tough] years. Terrorist attacks in France, the Brexit vote in the UK and the (3) [Elasticity] of the Chinese stock market have created shocks (4) [in] the global economy. At the same time, consumers have become more demanding, more discerning and less predictable in (5) [there] purchasing behaviour. Yet, this sluggish overall growth masks some big winners: affordable luxury, value, and athletic wear. (6) [as to] sales growth, the affordable luxury and value sectors outperformed all other segments by one to one and-a-half percentage points. This (7) [are] consistent with their compound annual growth rate over the last three years, which has been 9% for affordable luxury and 6% for value, the highest of any segment since 2013. Affordable luxury players benefited from consumers trading down from luxury, particularly among Chinese consumers. However, their profit margins are expected to decline, especially after 2016, because of a pricing-arbitrage disadvantage across geographies and (8) [changed] foreign exchange rates. The value segment continued to grow in 2016, particularly as a consequence of large global players (9) [increasing] geographically. With its clearly defined value (10) [suggestion], the value segment has been taking share from discount this year.

1). ??

a) Have grown

b) Grew

c) Will grow

d) Grow

e) No change required

2). ??

a) Most tough

b) Tougher

c) Toughest

d) Tough

e) No change required

3). ??

a) Inconsistency

b) Volatility

c) Unstable

d) Dependability

e) No change required

4). ??

a) For

b) Of

c) At

d) To

e) No change required

5). ??

a) Its

b) It

c) Their

d) Theirs

e) No change required

6). ??

a) As for

b) About

c) As regards to

d) With respect to

e) No change required

7). ??

a) Is

b) Were

c) Will be

d) Was

e) No change required

8). ??

a) Oscillate

b) Rise and fall

c) Remaining

d) Fluctuating

e) No change required

9). ??

a) Enlarging

b) Developing

c) Expanding

d) Multiply

e) No change required

10). ??

a) Proposition

b) Proposal

c) Challenge

d) Face

e) No change required

Answers with Explanations

1). Explanation:- The sentence demands the perfect past, so ‘grew’ will be correct.

Answer: B

2). Explanation:- According to the meaning in the sentence, superlative degree of adjective will be used i.e., toughest.

Answer: C

3). Explanation:-‘Volatility’ here means variability.

Answer: B

4). Explanation:- The correct preposition will be ‘to’.

Answer: D

5). Explanation:- Here, we are talking about consumers (plural), so the pronoun to be used is ‘their’.

Answer: C

6). Explanation:- The correct phrase will be ‘ with respect to’ which means ‘according to’.

Answer: D

7). Explanation:- As per the tense in the sentence, ‘is’ will be used.

Answer: A

8). Explanation:- In this sentence, ‘fluctuating’ gives a proper meaning as per the tense.

Answer: D

9). Explanation:- ‘Expanding’ refers to spreading, so it is correct here.

Answer: C

10).Explanation:- ‘Proposition’ will be the correct answer here as it refers to the estimated value in the sentence.

Answer: A

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests