Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-42:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Which Indian State will introduce a self-certifying scheme which will shorten the
    inspection process at the initial levels required for non-hazardous industries?
    a)   Maharashtra
    b)   Odisha
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Karnataka


    2). Union Cabinet on 17 February 2016 approved Trade Facilitation Agreement (TFA) of the World Trade Organisation (WTO) that was adopted on 27th November 2014. India is the_____ country to give nod to the agreement.
    a)   70th
    b)   72nd
    c)   69th
    d)   71st
    e)   65th


    3). The Jharkhand government and _______ signed a Memorandum of Understanding (MoU) for investment of 15000 crore rupees in the state to set up a 1600 MW capacity thermal power plant.
    a)   Torrent Power
    b)   Adani Group
    c)   Power Grid Corporation
    d)   Tata Power
    e)   None of the above


    4). What is the name of the India’s lightest gun, a 22-calibre revolver weighing just 250 grams?
    a)   Micro-Uzi
    b)   Nidar
    c)   IMI Negev
    d)   Excalibur
    e)   None of the above


    5). Union Cabinet approved amendments to be made in Delimitation Act, ____.
    a)   1988
    b)   1972
    c)   2002
    d)   1992
    e)   2004


    6). _____ is the tribal festival started in Telangana.
    a)   Thaipuism Festival
    b)   Puli Kali
    c)   Madi
    d)   Medaram
    e)   Bani Festival


    7). World Health Organization is appealing for _______ million dollars to fund a Global Action Plan to combat the Zika virus.
    a)   56 million Dollars
    b)   58 million Dollars
    c)   53 million Dollars
    d)   60 million Dollars
    e)   55 million Dollars


    8). India joins multilateralCobra Goldexercise in _______ with China, Pakistan.
    a)   Switzerland
    b)   Netherlands
    c)   Japan
    d)   Thailand
    e)   None of the above


    9). Senior IPS officer Alok Verma will be the next ______ Police Commissioner.
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Ahmadabad
    d)   Hyderabad
    e)   Chennai


    10). Tiny glass disc can store 360TB of data for 13.8 billion years is result of researchers of which country?
    a)   UK
    b)   USA
    c)   China
    d)   Japan
    e)   None of the above


    11). Indian Space Research Organization (ISRO) is looking at doubling the number of missions in the next _______ years to an average of 12.
    a)   8 years
    b)   3 years
    c)   4 years
    d)   5 years
    e)   None of the above


    12). Venezuela’s President _______ described the decision by several OPEC and non-OPEC oil producing countries to freeze production as a first step towards a new alliance.
    a)   Kolinada Grabar-Kitarovic
    b)   Mauricio Macri
    c)   Nicolas Maduro
    d)   Park Geun-hye
    e)   None of the above


    13). General Dynamics and Bharat Forge tied up with which Indian company to bid for 11 billion US dollar worth Future Infantry Combat Vehicle (FICV) Programme.
    a)   Tata Motors
    b)   Mahindra and Mahindra
    c)   Bajaj Auto
    d)   Hero Motor Corporation
    e)   Force Motors


    14). Who was the Renowned Indologist Professor, awarded the prestigious Israel Prize for Religious Studies for his research into the literature and culture of southern India passed away recently.
    a)   Angelou Maya
    b)   Armstrong J Scott
    c)   David Shulman
    d)   Ayers Bill
    e)   Carter Jimmy


    15). The Union Cabinet approved Ministry of AYUSHs proposal to sign a collaborative agreement with which organisation in the area of traditional medicine?
    a)    Action for Global Health
    b)    World Health Organisation
    c)    World Health Academy
    d)    Health First Europe
    e)    None of the above

    Answers:
    1). b) 2). d) 3).b) 4). b) 5). c) 6). d) 7). a) 8). d) 9). b) 10). a) 11). d) 12). c) 13). a) 14). c) 15). b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: