Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-34:                         
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who won the 2016 Australian Open women’s singles title?
    a)  Serena Williams
    b)  Angelique Kerber
    c)  Li Na
    d)  Maria Sharapova
    e)  None of these


    2).On which day Anti-leprosy day was observed in the memory of Mahatma Gandhi?
    a)  30 January 2016
    b)  29 January 2016
    c)  28 January 2016
    d)  27 January 2016
    e)  31st January 2016


    3).What was India’s GDP growth for 2014-15 at 2011-12 constant prices as per the first revised estimates released by the CSO?
    a)  7.1
    b)  7.2
    c)  7.3
    d)  7.4
    e)  7.5


    4).What was India’s GDP growth for 2013-14 at 2011-12 constant prices as per the second revised estimates released by the CSO?
    a)  6.7
    b)  6.8
    c)  6.9
    d)  7.0
    e)  7.2


    5).From which space port the European Space Agency launched the Eutelsat 9B satellite on-board the ILS Proton Breeze M launch vehicle?
    a)  Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan
    b)  Guiana Space Centre, Kourou
    c)  Kennedy Space Center, Florida
    d)  Satish Dhawan Space Centre, India
    e)  None of these


    6).The royal family of which country conferred the Prince Mahidol Award for contributions in the field of health and medicine?
    a)  Bhutan
    b)  Denmark
    c)  Saudi Arabia
    d)  Thailand
    e)  Seoul


    7).Name the virus for which the Union Government formed a technical expert group to deal with it?
    a)  Zika
    b)  Ebola
    c)  Chikungunya
    d)  Dengue
    e)  None of these


    8).In which European city the UN hosted peace talks to end the civil war in Syria opened?
    a)  London
    b)  Berlin
    c)  Paris
    d)  Geneva
    e)  None of these


    9).Which State signed a MoU with the Union Government under the UDAY Scheme to derive overall net benefit of 33000 crore rupees?
    a)  Karnataka
    b)  Uttar Pradesh
    c)  West Bengal
    d)  Madhya Pradesh
    e)  Maharashtra


    10).Who among the following assumed command of Southern Naval Command?
    a)  Vice Admiral Girish Luthra
    b)  Vice Admiral Sunil Lanba
    c)  Vice Admiral M P Muralidharan
    d)  Vice Admiral Anil Kumar Chopra
    e)  None of these


    Answers:
    1.b)  2.a)  3.b)  4.c)  5.a)  6.d)  7.a)  8.d)  9.b)  10.a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: