Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-33
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-33:                          
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Bharti Airtel named who among the following as non-executive director in place of Rajan Bharti Mittal.
    a)  Devender Kumar Sikri
    b)  Vinod Rai
    c)  VS Sampath
    d)  Mario Draghi
    e)  Rakesh Bharti Mittal


    2). According to World Bank in fiscal 2016-17, India’s growth rate is
    a)  6.3%
    b)  7.2%
    c)  7.5%
    d)  7.8%
    e)  7.9%


    3). SBI General Insurance has appointed __________ as its new managing director and chief executive officer.
    a)  S.K Roy
    b)  Rajesh Agarwal
    c)  A.K. Saxena
    d)  Pushan Mahapatra
    e)  None of these


    4). In which Indian State, the 3 remote villages turned for first free Wi-Fi hamlets in the country without government funding?
    a)  Karnataka
    b)  Assam
    c)  West Bengal
    d)  Madhya Pradesh
    e)  Maharashtra


    5). Jammu and Kashmir came under governor’s rule as process of new government formation following the death of chief minister Mufti Mohammad Sayeed will take some time. Who is the Governor of Jammu& Kashmir?
    a)  Shri Ram Nath Kovind
    b)  Shri Om Prakash Kohli
    c)  Shri VajubhaiVala
    d)  Shri N. N. Vohra
    e)  Shri Ram Naik


    6). Trans India Holidays Group announced that it has forayed in the online travel space with the launch of ‘Big Breaks’. Who is the Managing Director of Trans India Hoildays Group?
    a)  Ram Sevak Sharma
    b)  P K Gupta
    c)  Kapil Goswamy
    d)  N Chandrasekaran
    e)  None of the above


    7). The Sania Mirza and Martina Hingis, the No.1-ranked team in the world after winning ________.
    a)  Aircel Chennai Open
    b)  Qatar ExxonMobil Open
    c)  Apia International Sydney
    d)  Brisbane International title
    e)  ASB Classic


    8). The government is planning to install 2,500 Wi-Fi hotspots by next fiscal. BSE’s free wi-fi service to public, which has been launched in partnership with ______.
    a)  Vodafone
    b)  Tata Docomo
    c)  BSNL
    d)  Airtel
    e)  Idea


    9) .Which Company has proposed to set up a naval shipbuilding facility in Rambilli, near Visakhapatnam investing Rs 5,000 crore in phases?
    a)  Tata Motors
    b)  Google
    c)  Mahindra& Mahindra
    d)  Reliance
    e)  Hero Motors


    10). International kite festival recently started at
    a)  Raval River Front
    b)  Rukmaavati River Front
    c)  Sabarmathi River Front
    d)  Saraswathi River Front
    e)  Fulki River Front

    Answers:
    1). e) 2). d) 3). d) 4). d) 5). d) 6). c) 7). d) 8). b) 9). d) 10). c)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos