Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-30
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-30:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Brahmaputra Cracker and Polymer Limited (BCPL), a 10000-crore plant is the first ever petro-chemical project is located in _________.
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Meghalaya
    c)   Nagaland
    d)   Assam
    e)   None of the above

    2). Union Ministry of Urban Development approved projects worth over 12 crore rupees for improving tourist infrastructure in heritage places of _______.
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Telangana
    c)   Tamil Nadu
    d)   Both A and B
    e)   Both B and C

    3). An official from the state Food and Civil Supplies department said that people can now send their complaints through _______.
    a)   Hike Messenger
    b)   Facebook Messenger
    c)   Whats app
    d)   E-mail
    e)   Phone Message

    4). The opening ceremony of International Fleet Review 2016 was held in Visakhapatnam at Indian Navy’s Eastern Fleet Command Stadium, INS Satavahana. Who is the chief guest invited?
    a)   Narendra Modi
    b)   Venkaiah Naidu
    c)   Chendra Babu Naidu
    d)   ESL Narasimhan
    e)   None of the above

    5). In Kerala, the maiden Kerala Literature Festival began at
    a)   Kochi
    b)   Thiruvananthapuram
    c)   Kannur
    d)   Thrissur
    e)   Kozhikode

    6). Maharashtra government has informed the Bombay High Court that it would appoint the Food Safety Commission within three months under _______.
    a)   National Food Security Act 2012
    b)   National Food Security Act 2013
    c)   National Food Security Act 2010
    d)   National Food Security Act 2015
    e)   None of the above

    7). Union Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman said Foreign Direct Investment in India is growing at _________ even as it has witnessed a decline of 16 per cent at the global level.
    a)   38 percent
    b)   20 percent
    c)   22 percent
    d)   32 percent
    e)   30 percent

    8). Recently, which Union Ministry launched its official You Tube Channel?
    a)   Ministry of Rural and Urban Development
    b)   Ministry of Civil Aviation
    c)   Ministry of Tourism
    d)   Ministry of Finance
    e)   Ministry of External Affairs

    9). India, Nepal to hold military training exercise __________ from February 8.
    a)   Surya Kiran
    b)   KONKAN
    c)   INDRA
    d)   Hand-in-Hand
    e)   Indradhanush

    10). USA to give __________ to Columbia to assist in its peace plan.
    a)   $ 550 Million
    b)   $ 450 Million
    c)   $ 650 Million
    d)   $ 350 Million
    e)   None of the above

    Answers:
    1). d) 2). d) 3). c) 4). d) 5). e) 6). b) 7). a) 8). d) 9). a) 10). b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: