Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-28
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-29:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). President Pranab Mukherjee approved the Union Cabinet’s recommendation for the imposition of President’s rule on which state recently?
    a)    Madhya Pradesh
    b)    Jammu Kashmir
    c)    Arunachal Pradesh
    d)    Sikkim
    e)    Chhattisgarh


    2). India’s first blind-friendly train, from ______ to Varanasi, made its maiden journey.
    a)    Ahmedabad
    b)    Bangalore
    c)    Delhi
    d)    Coimbatore
    e)    Mysore


    3). Which Country become the first foreign military contingent at Republic Day parade?
    a)    Germany
    b)    France
    c)    USA
    d)    Japan
    e)    China


    4). The Delhi government has appointed a Commission of Inquiry to address “unheeded” complaints of women by the police. The head of the commission is
    a)    Dinesh Danyal
    b)    R.S. Jadhav
    c)    M.D. Kadukar
    d)    I.B. Shaikh
    e)    W.K. Kanbarkar

    5). All India Radio (AIR) launched a 24*7 classical music channel _______ on itsAll India Radio live ‘mobile app.
    a)    Sa Re Ga Ma Pa
    b)    Raagam
    c)    Taanam
    d)    Pallavi
    e)    None of the above


    6). Which country has announced that it is set to launch a regional centre to counter-terrorism digitally on the lines of the ones used by the US to fight terrorism?
    a)    Singapore
    b)    Indonesia
    c)    Philippines
    d)    Malaysia
    e)    Cambodia


    7). Denmark worlds least corrupt country. Indias position in corruption is
    a)    77th
    b)    78th
    c)    76th
    d)    75th
    e)    None of the above


    8). Oil Minister DharmendraPradhan said the public sector oil firms IOC, BPCL, HPCL and EIL will invest 1.5 lakh crore to set up India’s largest refinery in
    a)    Maharashtra
    b)    Andhra Pradesh
    c)    Telangana
    d)    Tamil Nadu
    e)    Karnataka


    9). Beverages major Coca-Cola on Monday announced its foray into value-added dairy drinks segment in ______.
    a)    China
    b)    Japan
    c)    India
    d)    Malaysia
    e)    None of the above


    10). Which Company named American Express Co executive Leslie Berland as its chief marketing officer?
    a)    Facebook
    b)    Twitter
    c)    Whatsapp
    d)    Google
    e)    Microsoft


    Answers:
    1) c) 2) e)  3) b)  4) a)  5) b)  6) c)  7) c)  8) a)  9) c)  10) b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: