Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-28
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-28:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Who won the gold in women’s individual squash after beating Maria Toorpaki Wazir of Pakistan at the 12th South Asian Games?
    a)  Dipika Pallikal
    b)  Joshna Chinappa
    c)  Nicol David
    d)  Laura Massaro
    e)  None of these


    2). Identify the New Zealand cricketer who retired from One-Day Internationals (ODIs).
    a)  Nathan McCullum
    b)  Brendon McCullum
    c)  Andy Morris
    d)  Nathan Astle
    e)  None of these


    3). In how many International Languages did the Union Government launch the 24×7 Toll Free Tourist Infoline?
    a)  11
    b)  12
    c)  13
    d)  15
    e)  18


    4). Which of the following organization has issued the Prohibition of Discriminatory Tariffs for Data Services Regulations, 2016?
    a)  CSIR
    b)  CCEA
    c)  TRAI
    d)  SEBI
    e)  None of the above


    5). Who was appointed as the President of the South Asian Wrestling Federation?
    a)  Tabiur Rehman
    b)  UH Neville Pamashri
    c)  Brij Bhushan Sharan Singh
    d)  Raj Mohammed Ansari
    e)  None of these


    6). After how many years did a Chief Minister of Kerala presented the state budget in the assembly?
    a)  30 years
    b)  28 years
    c)  27 years
    d)  29 years
    e)  32 years


    7). Which among the following sector has received the maximum attention in the State Budget 2016-17 of Kerala presented?
    a)  Education
    b)  Industry
    c)  Infrastructure development
    d)  Agriculture
    e)  Information Technology


    8). In Which State, Budget 2016-17 has proposed a new Samajwadi Kisan Evam Sarvhit Bima Yojana with a corpus of Rs. 897 crores?
    a)  Uttar Pradesh
    b)  Kerala
    c)  Madhya Pradesh
    d)  Karnataka
    e)  Haryana


    9). India and United Arab Emirates (UAE) on 12 February 2016 reaffirmed their resolve to work together to increase trade of ________ percent over the next five years.
    a)  55
    b)  50
    c)  60
    d)  65
    e)  70


    10). Name the Pakistani umpire who was banned for five years by the BCCI on corruption charges ?
    a)  Aleem Dar
    b)  Ahsan Raza
    c)  Zameer Haider
    d)  Asad Rauf
    e)  None of these


    Answers:
    1). b)   2). b)  3). b)  4). c)  5). c)  6). d)  7). c)  8). a)  9). c)  10). d)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: