Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-26
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-26:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1). Name the India’s humanitarian rescue operation that the Royal Navy of United Kingdom presented its desire to officially study in Yemen?
    a)  Raahat
    b)  Samrat
    c)  Shewat
    d)  Reimei
    e)  None of these


    2). Who has been appointed as the Executive Vice-Chairman of The Energy and Resources Institute?
    a)  Ajay Mathur
    b)  Rajeev Gupta
    c)  Vikas Malhotra
    d)  Rajendra Kumar Pachauri
    e)  None of these


    3). The Chettinad cotton saree in the first week of February 2016 won the India Handloom tag for its unique designs and identity. The Chettinad cotton saree is also known as ________.
    a)  Kadambi
    b)  Kidambi
    c)  Vamshi Vastra
    d)  Kandaangi
    e)  None of these


    4). Name the educational institute which has recently emerged as India’s first fully solar-powered educational institute?
    a)  Aarupadai Veedu Medical College
    b)  Sri Venkateshwaraa Medical College Hospital& Research Centre
    c)  Sri Aurobindo International Centre for Education
    d)  Rajiv Gandhi Institute of Veterinary Education And Research
    e)  None of these


    5). Which country became the first country in the world to ban supermarkets from throwing away or destroying unsold food?
    a)  Germany
    b)  The United States of America
    c)  United Kingdom
    d)  France
    e)  US


    6). According to External Affairs Ministry, which community has recognized for being the first flag bearer of Indian culture overseas?
    a)  Red Indians Community
    b)  Persian Community
    c)  Roma Community
    d)  Both (a) and (b)
    e)  All of these


    7). What is the venue of International Roma Conference?
    a)  New Delhi
    b)  Mumbai
    c)  Paris
    d)  Budapest
    e)  Kolkata


    8). According to a study published in February 2016, a natural extract derived from Neem tree can be used to treat which type of cancer?
    a)  Bone Cancer
    b)  Blood Cancer
    c)  Pancreatic Cancer
    d)  Lung Cancer
    e)  Skin Cancer


    9). From when the second phase of Odd-Even Scheme will be implemented in New Delhi?
    a)  31 March 2016
    b)  1 June 2016
    c)  15 April 2016
    d)  15 March 2016
    e)  1st March


    10). What is the size of State Budget 2016-17 presented by Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav?
    a)  326945 crore rupees
    b)  346935 crore rupees
    c)  336935 crore rupees
    d)  426945 crore rupees
    e)  436955 crore rupees

    Answers:
    1). a)   2). d)  3). d)  4). c)  5). d)  6). c)  7). a)  8). c)  9). c)  10). b)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: