Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-24
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-24:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1).Union Cabinet has approved the proposal to set up six new Indian Institutes of Technology (IITs) across India, which of the following state is NOT one among them?
    a)  Karnataka
    b)  Chhattisgarh
    c)  Bihar
    d)  Kerala
    e)  Tamil Nadu

    2).India has signed a Double Taxation Avoidance Convention (DTAC) with which of these countries?
    a)  Bangladesh
    b)  Germany
    c)  Russia
    d)  Japan
    e)  Australia

    3). International Day of Persons with Disabilities was observed on ________.
    a)  1st December
    b)  3rd December
    c)  4th December
    d)  2nd December
    e)  5th December

    4).What is the name of the mission which has been launched by the World leaders for accelerating clean energy revolution?
    a)  Mission Innovation
    b)  Mission Ever green
    c)  Mission Evolution
    d)  Mission Clean
    e)  None of these

    5). Justice Tirath Singh Thakur has sworn in as the ______ Chief Justice of India.
    a)  48th
    b)  38th
    c)  45th
    d)  43rd
    e)  42nd

    6).Which of the following country has approved to offer 1,200 military soldiers to support the fighting against Islamic State in Syria?
    a)  Australia
    b)  US
    c)  German
    d)  Russia
    e)  China

    7).Which ministry has recently launched the GIAN Scheme to boost the quality of higher education in India?
    a)  Ministry of Communication
    b)  Ministry of Minority Affairs
    c)  Ministry of Urban Development
    d)  Ministry of Human Resource Development
    e)  None of these

    8). Which Indian Group has signed a long-term partnership with Industrial& Commercial Bank of China Ltd (ICBC)?
    a)  Adani
    b)  TATA
    c)  Reliance
    d)  Birla
    e)  None of these

    9).International Day for the Abolition of Slavery was observed on __________.
    a)  3rd December
    b)  1st December
    c)  2nd December
    d)  4th December
    e)  6th December

    10). Which state government has amended the Factories Act, 1948 which allows women to work in night shifts?
    a)  Maharashtra
    b)  Bihar
    c)  Uttar Pradesh
    d)  Gujarat
    e)  Madhya Pradesh

    Answers:                         
    1). c) 2). d) 3). b) 4). a) 5). d) 6). c) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    Online Mock Tests 2019: