Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-26:
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1). Name the amputee mountaineer who conquered Mount Aconcagua in Argentina.
    a)   Arunima Sinha
    b)   Mark Joseph Inglis
    c)   Jamie Andrew
    d)   Sarah Doherty
    e)   None of these


    2). With which country did Saudi Arabia announced to severe the bilateral relationship?
    a)           Iraq
    b)           Iran
    c)           Bahrain
    d)           Azerbaijan
    e)           UAE


    3). Which country won the South Asian Football Federation Cup (SAFF) championships?
    a)           Nepal
    b)           Afghanistan 
    c)           Bangladesh
    d)           India 
    e)           Pakistan


    4). In which city the 103rd Indian Science Congress was inaugurated?
    a)           Hyderabad
    b)           Vijayawada
    c)           Chennai
    d)           Mysore
    e)           Coimbatore


    5). Which law and order agency entered the Limca Book of Records for solving the biggest cash heist case of the country?
    a)           Central Reserve Police Force
    b)           Central Bureau of Investigation
    c)           Delhi Police
    d)           Maharashtra Police
    e)           Tamil Nadu Polic


    6). Which state became the first in the country to allow issuance of motor insurance policies in digital form by launching e-Vahan Bima Scheme?
    a)           Telangana
    b)           Andhra Pradesh
    c)           Karnataka
    d)           Tamil Nadu
    e)           Kerala


    7). Union Cabinet gave ex-post facto approval for setting up a Network University under
    a)           South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)
    b)           Brazil, Russia, India, China and South Africa (BRICS)
    c)           East Asia Summit (EAS)
    d)           Shanghai Cooperation Organisation (SCO)
    e)           None of these


    8). Identify the multi barrel rocket launcher system that was successfully test-fired in December 2015 by India at Pokhran in Rajasthan?
    a)           Pinaka II
    b)           BARAK 8
    c)           Nag
    d)           Astra
    e)           None of these


    9). The Union Government announced setting up of the CCL Sports University in which state?
    a)           Bihar
    b)           West Bengal
    c)           Jharkhand
    d)           Odisha
    e)           Assam


    10). With which country India exchanged the list of nuke installations and prisoners for the 25th consecutive year as part of the bilateral agreement that is in force since 1991?
    a)           Pakistan
    b)           Germany
    c)           China
    d)           Israel
    e)           Russia


    Answers:
    1).a)    2).b)   3).d)    4).d)   5).c)   6).a)    7.b)   8).a)    9).c)    10).a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    Online Mock Tests 2019: