Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-24
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-25:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1). Which committee was constituted by Union Government on 1 January 2015 for holistic interpretation of the provisions of the Cinematograph Act, 1952?
    a)  Vijay Kelkar Committee
    b)  Shyam Benegal Committee
    c)  Deepak Mohanty Committee
    d)  AP Shah Committee
    e)  None of these


    2).The Union Government on 1 January 2016 signed a Financing Agreement of 50 million US dollars with which bank for education and training of minorities?
    a)  Swiss Bank
    b)  International Monetary Fund
    c)  China National Bank
    d)  World Bank
    e)  CITI Bank


    3).Who was appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) on 1 January 2016?
    a)  Vinayak Bansal
    b)  Vijay Kelkar
    c)  Atul Sobti
    d)  Santosh Kumar
    e)  Vijayakumar


    4).With which country did India renewed its relationship in the field of education in the last week of December 2015?
    a)  Australia
    b)  Canada
    c)  The USA
    d)  Germany
    e)  Spain


    5).National Remote Sensing Centre (NRSC) on 1 January 2016 signed a MoU with which bank for web-based monitoring of watershed management projects?
    a)  NABARD
    b)  SIDBI
    c)  State Bank of India
    d)  HDFC Bank
    e)  Axis Bank


    6).Union Government on 1 January 2016 declared 2016 as the year of
    a)  Consumers
    b)  LPG Consumers
    c)  Climate Change
    d)  Pollution free India
    e)  None of these


    7).According to Assocham, e-commerce revenue in 2016 may touch how many billion dollars?
    a)  50
    b)  68
    c)  48
    d)  38
    e)  39


    8). Who assumed the charge of Secretary General of International Sericultural Commission (ISC)?
    a)  Ishita Roy
    b)  MS Swaminathan
    c)  H Nagesh Prabhu
    d)  Javed Ahmad
    e)  None of these


    9).Which state will host Science Film Festival of India in January 2016?
    a)  Maharashtra
    b)  Tamil Nadu
    c)  Himachal Pradesh
    d)  Goa
    e)  Karnataka


    10). Name the Grammy-winning singer who passed away on 31 December 2015 and was famous for her album Unforgettable?
    a)  Natalie Cole
    b)  Kylie Jenner
    c)  Jessy Martin
    d)  Riah Messy
    e)  None of these

    Answers:
    1).b)   2). d)   3). c)   4). b)   5).a)   6). b)   7).d)    8.c)   9).d)  10).a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    Online Mock Tests 2019: