Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-23
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-23:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1).Recently which among the following Country’s parliament began a process to formulate a new constitution with Prime Minister?
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   Pakistan
    d)   Sri Lanka
    e)   Afghanistan


    2).Which country’s code domain ‘.cn’ has become the world’s most commonly used in the internet with 16.36 million users, surpassing Germany’s ‘.de’ domain?
    a)   Japan
    b)   Russia
    c)   Singapore
    d)   USA
    e)   China


    3).Hindustan Zinc Ltd. (HZL) will invest _______ crore in the next 3-5 years as the Vedanta Group firm looks to expand operations and capacity.
    a)   7500
    b)   8000
    c)   8500
    d)   8200
    e)   8300


    4).In which Indian State, the 3 remote villages turned for first free Wi-Fi hamlets in the country without government funding?
    a)   Karnataka
    b)   Assam
    c)   West Bengal
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Maharashtra


    5).Jammu and Kashmir came under governor’s rule as process of new government formation following the death of chief minister Mufti Mohammad Sayeed will take some time. Who is the Governor of Jammu& Kashmir?
    a)   Shri Ram Nath Kovind
    b)   Shri Om Prakash Kohli
    c)   Shri VajubhaiVala
    d)   Shri N. N. Vohra
    e)   Shri Ram Naik


    6).Trans India Holidays Group announced that it has forayed in the online travel space with the launch of ‘Big Breaks’. Who is the Managing Director of Trans India Hoildays Group?
    a)   Ram Sevak Sharma
    b)   P K Gupta
    c)   Kapil Goswamy
    d)   N Chandrasekaran
    e)   None of the above


    7).Otis Clay, who was also a community activist on Chicago’s West Side, was died recently at the age of 73. He is a _______.
    a)   Journalist
    b)   Musician
    c)   Actor
    d)   Sports Person
    e)   Athlete


    8).The Sania Mirza and Martina Hingis, the No.1-ranked team in the world after winning ________.
    a)   Aircel Chennai Open
    b)   Qatar ExxonMobil Open
    c)   Apia International Sydney
    d)   Brisbane International title
    e)   ASB Classic


    9).Prime Minister of Burkina Faso is _________.
    a)   Luc-Adolphe Tiao
    b)   Tertius Zongo
    c)   Paramanga Emest Yonli
    d)   Paul Kaba Thieba
    e)   Naoto Kan


    10).Human Resource Minister Smriti Irani inaugurated the 24th edition of the New Delhi World Book Fair. Which of the following countries has honored as guest for the event 2016?
    a)   China
    b)   Qatar
    c)   Norway
    d)   United States
    e)   Japan


    Answers:                         
    1). d) 2). e) 3). b) 4). d) 5). d) 6). c) 7). b) 8). d) 9). d) 10). a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: