Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-20
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-20:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Which of the following state government has recently launched Anwesha Scheme to provide free education to SC/ST students?
    a)     Odisha
    b)     Bihar
    c)     Madhya Pradesh
    d)     Gujarat
    e)     Rajasthan

    2). Who has been appointed as the new MD and CEO of the Lakshmi Vilas Bank?
    a)     Shaktikanta Das
    b)     Shekhar Basu
    c)     Bhusan Kumar
    d)     Parthasarathi Mukherjee
    e)     None of these


    3). Delhi Government has formed a commission to probe the alleged financial irregularities in Delhi and District Cricket Association (DDCA). This commission was headed by ________.
    a)     A P Shah
    b)     Gopal Subramanium
    c)     T S R Subramanian
    d)     V Shanmuganathan
    e)     None of these


    4). National Consumer Day was observed on ________.
    a)     21st December
    b)     22nd December
    c)     24th December
    d)     23rd December
    e)     25th December


    5). Who has won the 2015 BBC Sports Personality of the Year Award?
    a)     Cristiano Ronaldo
    b)     Andy Murray
    c)     Lionel Messi
    d)     Roger Federer
    e)     None of these


    6). What is the India’s Rank on Forbes annual list of the best countries for business in 2015?
    a)     77
    b)     87
    c)     107
    d)     97
    e)     112


    7).Which of the following animal has been announced as the Yahoo’s Personality of the Year?
    a)     Cow
    b)     Camel
    c)     Lion
    d)     Rhinoceros
    e)     None of these


    8). World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference of 2015 was hosted at which of the following countries?
    a)     China
    b)     Kenya
    c)     Argentina
    d)     Brazil
    e)     Austria


    9).Which country has recently added the Indian Lion in endangered species list?
    a)     German
    b)     Africa
    c)     US
    d)     Australia
    e)     Egypt


    10).Who among the following cricketer has announced his retirement from International Cricket in February 2016?
    a)     Kyle Mills
    b)     James Anderson
    c)     Michael Clarke
    d)     Brendon McCullum
    e)     None of these

    Answers:                         
    1). a)  2). d)  3). b)  4). c)  5). b)  6). d) 7). a)   8). b) 9). c) 10). d)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: