Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-19
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-19:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Cochin Shipyard?
    a)   Syed Waheed Zafar
    b)   Madhu S Nair
    c)   Shekhar Mital
    d)   R V Kanoria
    e)   None of these


    2). Drug Authentication and Verification Application (DAVA) project of the department of commerce has won which of the following awards recently?
    a)   eEurope Award
    b)   ePACIFIC Award
    c)   eASIA Award
    d)   eTRAVEL Award
    e)   None of these


    3). Name the Indian-Origin cancer expert who was recently honored with the Knighthood from Queen Elizabeth II?
    a)   Viraj Suresh Tambwekar
    b)   Sanjay Borude
    c)   Ramneek Mahajan
    d)   Harpal Singh Kumar
    e)   None of these


    4). Which of the following MoUs has been approved by the Union Cabinet for the conservation of migratory birds of prey?
    a)   Jaipur MoU
    b)   Raptor MoU
    c)   Raipur MoU
    d)   Bhopal MoU
    e)   Rajkot MoU


    5). Amended Technology Upgradation Fund Scheme (ATUFS) which was recently approved by CCEA is related to which of the following sector?
    a)   Textile Sector
    b)   Chemical Sector
    c)   Agriculture Sector
    d)   Railway Sector
    e)   Financial Sector


    6). Who has been appointed as the new Director General of Uttar Pradesh Police?
    a)   Sanjeev Dayal
    b)   Vijender Singh
    c)   Javeed Ahmad
    d)   Surendra Singh
    e)   Shakar Verma


    7). Name the person who has assumed charge as Chairman and Managing Director of BHEL?
    a)   Anup K Pujari
    b)   Atul Sobti
    c)   Prakash Kumar Singh
    d)   Chandra Sherkhar Verma
    e)   None of these


    8). Who is the founder of Debian Linux?
    a)   Sergey Brin
    b)   Larry Page
    c)   Ian Murdock
    d)   Jan Koum
    e)   None of these


    9). Which among the following committees suggested the initiatives on Revising& Revitalizing PPP Model?
    a)   Naresh Chandra Committee
    b)   A K Ganju Committee
    c)   Aditya Puri Committee
    d)   Vijay Kelkar Committee
    e)   None of these


    10). Bajrang Punia is related to which sports?
    a)   Volleyball
    b)   Wrestling
    c)   Swimming
    d)   Basketball
    e)   Cricket

    Answers:                         
    1). b)  2). c)  3). d)  4). b)  5). a)  6). c) 7). b)   8). c) 9). d) 10). b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: