Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-16
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-16:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).According to the latest report of NITI Aayog which of the following states has emerged as the “Fastest Growing Economy” in India in 2014-15?
    a)   Gujarat
    b)    Bihar
    c)   Punjab
    d)   Rajasthan
    e)   Kerala


    2).International day of commemoration and dignity of the victims of the crime genocide and of the prevention of this crime were observed on?
    a)   Dec 6
    b)   Dec 7
    c)   Dec 8
    d)   Dec 9
    e)   Dec 10


    3).Which Indian bank announced to mobilize 5 billion US dollars from 2015 to 2020 for climate action through lending, investing and raising capital towards mitigation, adaptation and resilience?
    a)   Axis Bank
    b)   HDFC Bank
    c)    Yes Bank
    d)    IDBI Bank
    e)   ICICI Bank


    4).International Anti Corruption day was observed across the world on?
    a)   Oct 10
    b)   Sep 18
    c)   Nov 7
    d)   Dec 9
    e)   Aug 21


    5).Identify the player who was awarded with BWF Female Player of the year award?
    a)   Saina Nehwal
    b)   Carolina Marin
    c)   Zhao yunlei
    d)   Bao yikin
    e)   None of these


    6).Name the Indian Entrepreneur who will be conferred with the Uttar Pradesh Ratna award at the inaugural UP Pravasi Diwas in Agra?
    a)   Vinod Khosla
    b)   Rohinton Mistry
    c)   Manu Prakash
    d)   Frank Islam
    e)   None of these


    7).Name the Indian Cricketer who became the co-owner of the Pro Wrestling League team UP Warriors?
    a)   Virat Kohli
    b)   MS Dhoni
    c)   Harbhajan Singh
    d)   Rohit Sharma
    e)   Suresh Raina


    8).In which city the Two day heart of Asia Conference was inaugurated to enhance regional cooperation on Security issues?
    a)   Islamabad
    b)   New Delhi
    c)   Dhaka
    d)   Colombo
    e)   Seoul


    9).Which of the following Drug Maker became the first Indian company to receive DGCI’s approval for Hepatitis C Drug?
    a)   GVK Bio
    b)   Hetero drugs
    c)   Dr Reddy’s laboratories
    d)   Aurobindo Pharma
    e)   None of these


    10).Who among the following has been honored as the Person to the Year 2015 by the Time Magazine recently?
    a)   Barack Obama
    b)   Vladimir Putin
    c)   Xi Jinping
    d)   Angela Merkel
    e)   Narendra Modi


    Answers:                         
    1).b)  2).d)  3) c)  4) d)  5).b)  6).d) 7).d)   8).a) 9).b) 10).d)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: