Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-41:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who among the following appointed as the new chair-man of Internet and Mobile association of India?
    a)  Himanshu Kapania
    b)  Arvind Gupta
    c)  Kunal Shah
    d)  Benoy Roy chowdhury
    e)  Vijay Shekhar Sharma


    2).U.S. Justice Department filed a civil lawsuit against which among the following car maker for violating the Clean Air Act
    a)  Audi
    b)  Ford
    c)  Porsche
    d)  Volkswagen
    e)  Opel


    3).The world’s largest blue star sapphire, weighing 1404.49 carets and valued at an astonishing $100 million, has been found in a mine in
    a)  Bangladesh
    b)  Sri Lanka
    c)  Nepal
    d)  Dubai
    e)  None of the above


    4).Who Clinched the Gold Medal at the Swedish Air Rifle Championship in the 10m Air Rifle Event?
    a)  Kim Rhode
    b)  Anjali Bhagwat
    c)  Yi Siling
    d)  Apoorvi Chandela
    e)  ZUBLASING Petra


    5).Union Home Minister Rajnath Singh has approved how many percent of posts at Constable level for being filled up by women in CAPFs?
    a)  43%
    b)  23%
    c)  33%
    d)  32%
    e)  31%


    6).Telangana Chief Minister K Chandrasekhar Rao dedicated Kakatiya Thermal Power Plant Stage-II at Bhoopalapally in Warangal district of the State. The capacity of the Power Plant is
    a)  500 MW
    b)  550 MW
    c)  600 MW
    d)  650 MW
    e)  750 MW


    7).Which was the first state to sign MoU with Center for Power Scheme Uday?
    a)  Karnataka
    b)  Gujarat
    c)  West Bengal
    d)  Maharashtra
    e)  Jharkhand


    8).Instagram holding its first ever photo exhibition in INDIA at ICCR Gallery in Kolkata based on the theme
    a)  Celebrating Diversity of Bengal
    b)  Celebrating Unity of Bengal
    c)  Celebrating Photography in Bengal
    d)  Instagram in Kolkata
    e)  None of the above


    9).To improve capacity utilization of pellet plants and boost the sector, Union Government reduced export duty on iron ore pellets to zero from
    a)  4%
    b)  2%
    c)  5%
    d)  3%
    e)  6%


    10).A Giant golden statue of _____________ has been built in the remote Chinese countryside.
    a)  Qin Shi Huang
    b)  Kublai Khan
    c)  Sun Yat-sen
    d)  Mao Zedong
    e)  Deng Xiaoping


    Answers:
    1).c)  2).d)  3).b)  4).d)  5).c)  6).c)  7).e)  8).a)  9).c)  10).d)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: