Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-15
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-15:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who was appointed as the President and Managing Director of General Motors India?
    a)    Arvind Saxena
    b)   Stefan Jacoby
    c)   Kaher Kazem
    d)   Zuber Ahmed
    e)   None of these


    2).Name the bill that was passed by Rajya sabha provides for filing of cheque bounce cases at the place where a cheque is presented for clearance and not the place of issue?
    a)    Negotiable Instruments Act Bill 2015
    b)   The Banking laws Bill 2015
    c)   The  Indian Stamp Bill,2015
    d)   The Prevention of Money Laundering Bill,2015
    e)   None of these


    3).Name the bill that was introduce in the Lok sabha to facilitate and fast track setting up of new nuclear projects in the country?
    a)   Nuclear safety Regulatory Authoritybill,2015
    b)   Atomic Energy Bill,2015
    c)   The Indian Atomic Energy Council Bill 2015
    d)   The Civil Liability for Nuclear Damage Bill 2015
    e)   None of these


    4).Which state becomes the first state of India to join UDAY Scheme?
    a)   Jharkhand
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Gujarat
    e)   Punjab


    5).Name the city issued its first ever Red Alert on Air Pollution ordering schools to close due to hazardous air quality?
    a)   Beijing
    b)   Tokyo
    c)   Delhi
    d)   Islamabad
    e)   Colombo


    6).Name the Storm that Wreaked havoc in United Kingdom?
    a)   Per
    b)   Desmond
    c)   Dirk
    d)   Oratia
    e)   Kolo


    7).The Supreme Court directed state and Union Territory governments to consider reservation for acid attack victims under which quota?
    a)   Disable
    b)   Socially Backward
    c)   Economically backward
    d)   Minorities
    e)   None of these


    8).Name the political coalition that won Venezuelan parliamentary election?
    a)   Democratic Unity Roundtable
    b)   United Socialist party of Venezuela
    c)   Communist party of Venezuela
    d)   Fatherland for all
    e)   None of these


    9).In which of the following cities India and Pakistan held NSA level talks?
    a)   Tokyo
    b)   Beijing
    c)   London
    d)   Bangkok
    e)   New York


    10).Pune and Rajkot became the interim franchises in Indian Premier League (IPL) till 2017. Name the company that owns Pune Franchise?
    a)   New Rising
    b)    Intex Mobiles
    c)   Chettinad cements
    d)   Axis Clinicals
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c) 2). a) 3). b) 4). b) 5). a) 6). b) 7). a) 8). a) 9). d) 10). a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: