Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-14
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-14:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). PM Modi released two commemorative coins of what denomination in the memory of DR B R Ambedkar?
    a)    5 and 10 rupees
    b)    50 and 125 rupees
    c)    10 and 100 rupees
    d)    10 and 125 rupees
    e)   20 and 100 rupees


    2). Name the person submitted report on Possible Tax rates under Goods and Services Tax (GST) to Finance Minister Arun Jaitley?
    a)    Arvind Panagariya
    b)   Rajiv Mehrishi
    c)    Arvind Subramanian
    d)    Dani Rodrik
    e)   None of these


    3). India won the 4 match test series against South Africa 3-0. Who of the following was adjudged as the Man of the Series?
    a)    Ravichandran Ashwin
    b)    Ajinkya Rahane
    c)   Virat Kohli
    d)   AB De Villiers
    e)   MS Dhoni


    4). As per the data released, which country was the top source of FDI into India?
    a)   Singapore
    b)   Mauritius
    c)   Netherlands
    d)   Germany
    e)   Norway


    5). From which country India received highest amount of FDI between 2000 and 2015?
    a)   Singapore
    b)   Netherlands
    c)   Mauritius
    d)   Germany
    e)   Indonesia


    6). In which country the International Boxing Association Olympic test event was held?
    a)   Germany
    b)   Japan
    c)   Canada
    d)   Brazil
    e)   China


    7). Name the trophy that was won by India by defeating South Africa by 3-0?
    a)    Freedom Trophy
    b)   Rose Bowl Trophy
    c)   Border Gavaskar Trophy
    d)   Trans-Tasman Trophy
    e)   None of these


    8). India received its first uranium consignment of about 2730 tonnes from?
    a)   Australia
    b)   France
    c)   Canada
    d)   United States
    e)   UK


    9). Who emerged victorious in the 2014-15 Men’s International Hockey Federation (FIH) Hockey World League Final?
    a)   India
    b)   Australia
    c)   Belgium
    d)   Netherlands
    e)   Austria


    10). Identify the country with which India participated in the bilateral maritime exercise Indra Navy 2015 in Vishakhapatnam?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   Japan
    d)   UK
    e)   US

    Answers:                         
    1). d) 2). c) 3). a) 4). a) 5). c) 6). d) 7). a) 8). c) 9). b) 10). a)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: