Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-13
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-13:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Vyachakurahalli village became first smokeless village in the country. Identify the state to which it belongs to?
    a)   Karnataka
    b)   Telengana
    c)   Kerala
    d)   Tamil Nadu
    e)   Madhya Pradesh


    2). To what percentage the priority sector lending target for RRBs was increased by the RBI?
    a)   85%
    b)   75%
    c)   65%
    d)   55%
    e)   95%


    3). The International Volunteer Day was observed on?
    a)   Dec 2
    b)   Dec 5
    c)   Dec 3
    d)   Dec 4
    e)   Dec 7


    4). The 1st domestically developed electricity powered aircraft known as RX1E belongs to which Country?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   US
    d)   UK
    e)   Germany


    5). India’s Forest and tree cover has been increased by what square meters as per India state of Forest Report (ISFR) 2015?
    a)   6295 sq km
    b)   4378 sq km
    c)   5081 sq km
    d)   7654 sq km
    e)   8548 sq km


    6). When is the World Soil day Observed?
    a)   Dec 2
    b)   Dec 3
    c)   Dec 4
    d)   Dec 5
    e)   Dec 7


    7). Who is the current Union Environment Minister?
    a)   Jayant Sinha
    b)   Prakash Jawadekar
    c)   Ananth Kumar
    d)   Ananth Geete
    e)   None of these


    8). Which High Court made the judgment that the married daughters of deceased government employees are eligible for appointments on compassionate grounds in government jobs?
    a)   Madras High Court
    b)   Allahabad High Court
    c)   Bombay High Court
    d)   Delhi High Court
    e)   Gujarat High Court


    9). Google released a new app to create 360 degrees panoramic photos in virtual reality for the cardboard. What is the name of that app?
    a)   Cardboard Camera
    b)   Panoramic Camera
    c)   360 degrees Camera
    d)   VR Camera
    e)   None of these


    10). Which state launched the international Festival on Birds in a bid to promote state as an International bird watching destination?
    a)   Bihar
    b)   Delhi
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Haryana
    e)   Maharashtra

    Answers:                         
    1). a) 2). b) 3). b) 4). b) 5). c) 6). d) 7). b) 8). b) 9). a) 10). c)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    Online Mock Tests 2019: