Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-4
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-5:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who was appointed as Chairman of Readership Studies Council Of India (RSCI)?.
    a)   H Cama
    b)   Shashi Sinha
    c)   CVL Srinivas
    d)   Piyush Mittal
    e)   None of these


    2).Name the indigenously developed Supersonic interceptor missile that was test fired from Abdul Kalam Island of Odisha Coast?
    a)   Advanced Air Defence Missile
    b)   Prithvi Air defence Missile
    c)   Sagarika/K-15 Missile
    d)   Akash Surface to Air Missile
    e)   INS Missile


    3).Who was appointed as Chairperson of the Target Olympic Podium Scheme by the Union Ministry of Sports?
    a)   P Gopichand
    b)   Anurag Thakur
    c)   Abihnav Bindra
    d)   Anju Bobby George
    e)   None of these


    4).Who won the Infosys Prize for the year 2015 in the Life Science category that was announced by the Infosys Science Foundation?
    a)   Prof.Umesh Waghmare
    b)   Prof.Mahan MJ
    c)   Dr.Amit Sharma
    d)   Prof..G.Ravindra Kumar
    e)   None of these


    5).National Milk Day observed across India to mark birth anniversary of Which Personality?
    a)   MS Swaminathan
    b)   Dr Verghese Kurian
    c)   Rajender Singh
    d)   Anish Chandar
    e)   Amit Sharma


    6).Name the country announced its plan to develop the world’s largest animal cloning factory?
    a)   South Korea
    b)   China
    c)   US
    d)   UK
    e)   Russia


    7).International Day for Elimination of Violence against Women?
    a)   Nov 25
    b)   Dec 25
    c)   Jan 25
    d)   Jan 26
    e)   Nov 24


    8).Name the Newly Elected President of Argentina?
    a)   Sharma Oli
    b)   Tshering Tobgay
    c)   Mauricio Macri
    d)   Justin Trudeau
    e)   Justin Biber


    9).Name the Actor who was titled as Britain’s greatest living Movie Star as per Shortlist   Magazine?
    a)   Michael Caine
    b)   Ian Mckellen
    c)   Christian Bale
    d)   Jude law
    e)   None of these


    10).who was appointed as the President of ASSOCHAM?
    a)   Sandeep jajodia
    b)   Rana Kapoor
    c)   Sunil Kanoria
    d)   Rishabh Malik
    e)   Shashi Sinha

    Answers:                         
    1). c) 2).a)  3).d)  4).c)  5).b)  6).b)  7).a)  8).c)  9).a) 10).c)
     For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: