Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-4
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-4:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Who is the winner of Harvard Humanitarian Award for the Year 2015?
    a)   Shiv Kumar Nadar
    b)   Kailash Satyarthi
    c)   Ashish Bahuguna
    d)   AP Shah
    e)   None of these


    2).AlexanderLukashenkohasbecomethePresidentofWhich Country?
    a)   Austria
    b)   Mozambique
    c)   Belarus
    d)   Mongolia
    e)   Australia


    3).Whichofthe followinggroupshassignedajointventurewithFacebooktosellitsaffordablehomesthroughonline?
    a)   Flipkart
    b)   Snapdeal
    c)   Mahindra
    d)   Tata
    e)   Birla


    4). KaladanMultiModalTransit TransportProjectisrelatedtowhichcountry?
    a)   Myanmar
    b)   Bangladesh
    c)   Srilanka
    d)   Afghanistan
    e)   Nepal


    5). Whichofthe followingstategovernmenthas launchedamobileappmSehatforhealthworkers?
    a)   Maharashtra
    b)   Haryana
    c)   Gujarat
    d)   Uttar Pradesh
    e)   Bihar


    6). Indian GovernmenthasrecentlyapprovedtheMoUbetweentheUnion MinistryofNewandRenewable Energyand               inthefieldofrenewableenergy?
    a)   Cambodia
    b)   Mozambique
    c)   Germany
    d)   Russia
    e)   Japan


    7).Whichofthe followingstategovernmenthasrecently launchedthe BillBanvao,InaamPao Scheme?
    a)   Punjab
    b)   Haryana
    c)   Delhi
    d)   Uttar Pradesh
    e)   Madhya Pradesh


    8). Whichofthe followingcity ishosting2015Commonwealth Youth,JuniorandSeniorWeightliftingChampionships?
    a)   Mumbai
    b)   Nagpur
    c)   Pune
    d)   Kochi
    e)   Agra


    9).Whichofthe followingstategovernmenthas launchedMissionAbbastoprovideaffordablehousestoEconomicallyWeakerSections(EWS)?
    a)   Bihar
    b)   Delhi
    c)   Goa
    d)   Odisha
    e)   Maharashtra


    10).Whohasbeenappointedasthe SecretaryofDepartmentof OfficialLanguage?
    a)   Vikas Krishnan
    b)   Rakesh Verma
    c)   Girish Shankar
    d)   Shiva Thapa
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). d) 4). a) 5). d) 6). b) 7). c) 8). c) 9). d) 10). c)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    Online Mock Tests 2019: