Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-40:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).State that announced a free bus pass scheme for senior citizens in its capital.
    a)   Tamil Nadu
    b)   Kerala
    c)   West Bengal
    d)   Uttar Pradesh
    e)   Karnataka


    2).State that decided to introduce a self-certifying scheme for non-hazardous industries.
    a)   Odisha
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   West Bengal
    e)   Assam


    3).Union Cabinet  approved Trade Facilitation Agreement (TFA) of the World Trade Organisation (WTO) that was adopted on
    a)   27 November 2015
    b)   24 July 2014
    c)   24 July 2015
    d)   27 November 2014
    e)   27January 2015


    4).Union Cabinet  gave its approval to amend Section 11 of the Delimitation Act of
    a)   1947
    b)   1950
    c)   1999
    d)   2002
    e)   2005


    5).Union Cabinet gave its approval to amend Section 9 of the Representation of the People Act of
    a)   1947
    b)   1950
    c)   1955
    d)   1975
    e)   1978


    6).  Name the not-for-profit company that joined hand with Maharashtra Government to solve water crisis problem of the state.
    a)   India Water Foundation
    b)   Water Literacy Foundation
    c)   Paani Foundation
    d)   Drop Dead Foundation
    e)   None of these


    7).    Apple Inc. in February 2016 announced setting up of its first Technology Development Centre outside the USA in which Indian city?
    a)   Bengaluru
    b)   Hyderabad
    c)   Pune
    d)   Mumbai
    e)   Chennai


    8).    India’s Tata Motors and Bharat Forge tied up with this US-based company in February 2016 to bid for 11 billion US dollar worth Future Infantry Combat Vehicle (FICV) Programme.
    a)   General Dynamics
    b)   Boeing
    c)   Texas Instruments
    d)   Lockheed Martin
    e)   None of these


    9).    The Future Infantry Combat Vehicle (FICV) Programme that was in news in February 2016 seeks to replace which combat vehicle?
    a)   Abhay
    b)   Arjun
    c)   Sarath BMP-II
    d)   Jonga
    e)   None of these


    10).Union Cabinet  approved appointment of the NITI Aayog CEO as a part-time member of which commission?
    a)   Union Public Service Commission
    b)   Election Commission
    c)   Telecom Commission
    d)   Staff Selection Commission
    e)   HSSC


    Answers:
    1). a)  2).a)  3).d)  4).d)  5).b)  6).c)  7).b) 8).a)  9).c)  10).c)

     For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here


    Online Mock Tests 2019: