Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-3
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-3:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).RecentlyIndian Governmenthasgivennodtoamend theMoUwithwhichcountry onHigherEducationProgramme?
    a)   UK  
    b)Germany
    c)   Russia 
    d)   US
    e)   Japan


    2).WhoisthenewPresident oftheFederationofMotorSports ClubsofIndia?
    a)   SureshPrasanth
    b)   Ramesh Babu 
    c)   ZaynKhan 
    d)   BharathRaj
    e)   None of these


    3).Name the9th Standardstudent whowon theCommunity ImpactAward for developing alowcostbio-absorbentbasedwater purifier?
    a)LalitaPrasidaSripadaSrisai
    b)   VidhyaRaviChandra 
    c)   AnnopamaRajagopal 
    d)   Shikha Sharma
    e)   None of these


    4).WhichofthefollowingstatehaswontheMostInnovativeuseof InformationTechnologytravel award for 2013-14?
    a)JammuKashmir
    b)   Gujarat 
    c)   Karnatak
    d)   Kerala
    e)   Maharashtra


    5). InIPDS,“D”standsfor            .
    a)   Development 
    b)Device
    c)   Derivativ
    d)   Dignities
    e)   None of these


    6).ThetwoIndian WomenPersonalities ofIndiawhohas receivedGlobalLeadershipAwardoftheUSIndia Business Council(USIBC)?
    a)   IndraNooyiandArundhatiBhattacharya 
    b)   Shikha Sharmaand IndraNooyi
    c)   Shobana BharatiaandIndraNooyi 
    d)   ChandaKochhar andShobana Bharatia
    e)   None of these


    7). KoreaCaravan2015is relatedtowhichofthefollowingstate?
    a)   Assam 
    b)   Andhra Pradesh 
    c)   MadhyaPrades
    d)   Maharashtra
    e)   Gujarat


    8).FirstIndian Sign LanguageResearchandTrainingCentre(ISLRTC) willbeinauguratedat             .
    a)Punjab
    b)Pune
    c)   NewDelhi 
    d)   Mumbai
    e)   Goa


    9).Whoisthedirector ofthemovie“Court”?
    a)   ChaitanyaTamhane 
    b)TigmanshuDhulia
    c)   AbbasMustan 
    d)   ImtiazAli
    e)   None of these


    10).Whoisthepresent HealthandFamily WelfareMinisterofIndia?
    a)Kalraj Mishra
    b)   UmaBharathi 
    c)   NitinGadkari 
    d)   Jagat Prakash Nadda
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: