Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-2:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Drug maker company Pfizer Inc struck a deal to buy which company?
    a)   Allergan Plc
    b)   Alliance Boots
    c)   Biocon Inc
    d)   Elorac Inc
    e)   None of these


    2).Who won the Argentina’s Presidential Elections 2015?
    a)   Daniel Sicoli
    b)   Sergio Massa
    c)   Gabriella Michetti
    d)   Mauricio Macri
    e)   None of these


    3).Which North-East Indian State Will be Developed as “BAMBOO STATE”?
    a)   Assam
    b)   Mizoram
    c)   Manipur
    d)   Arunachal Pradesh
    e)   Maharastra


    4).State launched Gopinath Munde Farmers Accident Insurance Scheme 2015-16?
    a)   Gujarat
    b)   Jharkhand
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Bihar


    5).State declared 231 Mandals as Drought-Hit?
    a)   Bihar
    b)   Telengana
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Maharashtra
    e)   Andhra Pradesh


    6).13thASEAN INDIA SUMMIT with the theme “Our People, Our Community, Our Vision” held in _______.
    a)   Myanmar
    b)   Malaysia
    c)   Lao PDR
    d)   Bangkok, Thailand
    e)   Indonesia


    7).Who chaired the 10th EAST ASIA SUMMIT held in Malaysia?
    a)   Najib Razak
    b)   Narendra Modi
    c)   U Thein Sein
    d)   Ban-Ki-moon
    e)   None of these


    8).India and Singapore Joint Statement on Strategic Partnership titled as?
    a)   New Vigour, New Steps
    b)   Renewed Spirit, New Energy  
    c)   Our People, Our Community, Our vision
    d)   Shared Effort, Progress for all
    e)   None of these


    9).Name the Indian Freedom Fighter After whose name the Indian Cultural Centre in Kuala Lumpur named?
    a)   Vallabhai Patel
    b)   Bhagat Singh
    c)   Subhas Chandra Bose
    d)   Chandra Sekar Azad
    e)   None of these


    10).Name the gate that was jointly inaugurated in KualaLampur by PM Modi& Malaysia PM Najib Razak?
    a)   Torana Gate
    b)   Klang Gates
    c)   Istana Negara Gate
    d)   A’Famnosa Gate
    e)   None of these


    Answer:
    1).  a)  2).  d)   3). b)   4).  c)  5).  b)  6).  b)  7).  a)  8).   b).   9).  c)  10).  a) 

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016-Click Here 

    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests