Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-1:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1). Name the actor who has been selected for Master Dinanth Mangeshkar Award?

    a)    Dilip Prabhavalkar
    b)    Rishi Kapoor
    c)    Prashand damle
    d)    Anil Kapoor
    e)    None of these


    2). Which among the following persons has been appointed as special representative  for Somalia and Head of UN assistance in somalia (UNSOM)?
    a)    Abdirahman Farble
    b)    Michael keating
    c)    Nicholas kay
    d)    Gareth Thomas
    e)    None of these


    3). Who has honoured with Ramnath Goenka lifetime achievement award?
    a)    Kuldip Nayar
    b)    RB jadhav
    c)    Richard Joseph
    d)    MJ Akbar
    e)    None of these


    4). Who is the Coach of Indian men’s hockey team?
    a)    Roelant oltmans
    b)    Roger Van Gent
    c)    Paul van ASS
    d)    Terry waslsh
    e)    None of these


    5). Operation Inherent Resolve (OIR) related to?
    a)    French military operation
    b)    Indian military operation
    c)    US military operation
    d)    Joint military exercise of Indian, US, France, Japan
    e)    None of these


    6). World commemorated 20th anniversary of Dayton peace accords ended which war?
    a)    US maxican
    b)    Bosnian war
    c)    2nd Balkan war
    d)    Russian cicil war
    e)    None of these


    7). Report released by UN disaster risk reduction highlighting economic losser from weather related disasters?
    a)    Climate Action Now – A summary for policymakers 2015
    b)    Biodegradable plastics and marine littee
    c)    Human cost of weather related disaster
    d)    Hunger without bolders report
    e)    None of these


    8). Who has been named as the Country president of Sodexo India on site services?
    a)    Samrat singh
    b)    Vijay linghwal
    c)    Rishi Goue
    d)    Arjun Dev
    e)    None of these


    9). SEBI signed MOU with whom on bilateral cooperation& technical assistance?
    a)    Bangladesh stock exchange
    b)    Johanesburg stock exchange
    c)    London stock exchange
    d)    Moscow exchange MICEX – RTS
    e)    None of these


    10). Name the noted labour economist who died recently?
    a)    TS papola
    b)    VKRV Rao
    c)    Anil Vij
    d)    Pasunoori dayakar
    e)    None of these


    Answer:

    1). c)  2). b)  3). a)  4). b)  5). c)  6). b)   7). c)   8). c)   9). a)   10). a)
    Online Mock Tests 2019: