Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-39:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Union Cabinet  approved Ministry of AYUSH’s proposal to sign a collaborative agreement with which organisation in the area of traditional medicine?
    a)  World Health Academy
    b)  World Health Organisation
    c)  Action for Global Health
    d)  Health First Europe


    2).The Jharkhand Government signed a MoU with which Indian company to set up a 1600 MW capacity thermal power plant in the state?
    a)  Adani Group
    b)  Tata
    c)  Reliance Industries
    d)  Aditya Birla Group


    3).Name the initiative launched by Amazon that enables small and medium businesses to go online and sell products on Amazon.
    a)  Amazon Quick
    b)  Amazon Tatkal
    c)  Amazon Quikly
    d)  Amazon for You


    4).Name the Malayalam short-story writer and novelist, famous for his work Sarga Sameeksha, who died ?
    a)  Uroob
    b)  Kovilan
    c)  O.N.V. Kurup
    d)  Akbar Kakkattil


    5).Renowned Indologist who was awarded the prestigious Israel Prize for Religious Studies for his research into the literature and culture of southern India.
    a)  Nicholas Kazanas
    b)  William Dalrymple
    c)  David Dean Shulman
    d)  Gérard Fussman


    6).Which auto manufacturer will unveil the motorcycle V150 claimed to be made from the metal of the INS Vikrant, India’s first aircraft carrier that was dismantled back in 2014?
    a)  Hero
    b)  Bajaj Auto
    c)  Mahindra
    d)  TVS Motors


    7).How many Indian Reserve Battalions will be raised in Jammu& Kashmir and Left Wing Extremism (LWE) affected states as per a decision of Union Cabinet on 27 January 2016?
    a)  20
    b)  21
    c)  17
    d)  18


    8).Union Cabinet approved the enhancement of authorized Share Capital of the National Scheduled Castes Finance and Development Corporation (NSFDC) from 1000 crore rupees to
    a)  1200 crore rupees
    b)  1300 crore rupees
    c)  1400 crore rupees
    d)  1100 crore rupees


    9).Which model was approved by the Union Cabinet for implementing the Highway Projects?
    a)  Build, Operate and Transfer (BOT)
    b)  Design, Build, Operate and Transfer (DBOT)
    c)  Hybrid Annuity Model
    d)  Engineering, Procurement and Construction (EPC)


    10).With which country does India signed a protocol to amend existing Double Taxation Avoidance Convention?
    a)  Russia
    b)  Armenia
    c)  Latvia
    d)  Belgium


    Answers:
    1.b)  2.a)  3.b)  4.d)  5.c) 6.b) 7.c) 8.a)  9.c) 10.b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: