Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-38:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Which State became the third state to join the Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY)?
    a)  Chhattisgarh
    b)  Telangana
    c)  Maharashtra
    d)  Rajasthan


    2).What is the name of the event that showcased cultural performances, food festival and crafts mela at Red Fort, New Delhi as part of Republic Day celebrations?
    a)  Bharat Ek Parv
    b)  Bharat Parv
    c)  Bharat: Ateet se Vartman Tak
    d)  Bharat Mahotsav


    3).Who became the first British woman tennis player after 1983 to reach the semi-final of a grand slam?
    a)  Johanna Konta
    b)  Jo Durie
    c)  Heather Watson
    d)  Laura Robson


    4).Who will head the independent review committee that will review functioning of anti-corruption unit of tennis’s governing bodies following recent allegations of match-fixing in the sports?
    a)  Chris Kermode
    b)  Steve Simon
    c)  Adam Lewis
    d)  Philip Brook


    5).How much money per year is lost by the poorer countries due to corruption as per the Corruption Perception Index 2015 released by the Transparency International?
    a)  1 trillion US dollars
    b)  2 trillion US dollars
    c)  50 billion US dollars
    d)  1.5 trillion US dollars


    6).Name the West Indian cricketer who retired from international cricket in January 2016.
    a)  Phil Simmons
    b)  Denesh Ramdin
    c)  Shivnarine Chanderpaul
    d)  Jason Holder


    7).Who were appointed as advisors to the Arunachal Pradesh Governor after the Union brought the state under President’s rule?
    a)  Amitabh Kant and GS Patnaik
    b)  YS Dadwal and GS Patnaik
    c)  LC Goyal and YS Dadwal
    d)  LC Goyal and Amitabh Kant


    8).Delhi Government constituted a commission of inquiry to probe into the complaints of crime against women in the national capital since February 2013. The commission will be headed by
    a)  Justice (retd) Dinesh Dayal
    b)  Himanta Biswa Sarma
    c)  SN Singh
    d)  Justice (retd) Prithvi Raj


    9).Which state government launched special weekly free clinics for women on the Republic Day 2016?
    a)  Maharashtra
    b)  Madhya Pradesh
    c)  Punjab
    d)  Uttar Pradesh


    10).Hybrid Annuity Model of implementing highway projects was in news. The main advantage of the model is
    a)  Adoption of rational approach in allocation of risk
    b)  Optimum return on investment
    c)  Ensures transparency in bidding of projects
    d)  Maximises revenue for all the partners involved


    Answers:
    1.d)  2.b) 3.a) 4.c) 5.a) 6.c) 7.b) 8.a) 9.b) 10.a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: